rss
Csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyártóbázisa egy fenntarthatósági beruházás nyomán

Csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyártóbázisa egy fenntarthatósági beruházás nyomán

Jelentős, 49 hektár hazai őshonos erdő éves megkötőképességével egyenértékű, évi 490 tonna mennyiségű széndioxiddal csökkent a tetőtéri ablakok piacán vezető vállalat, a VELUX Magyarország Kft. Fertődön található gyártóbázisának károsanyag-kibocsátása egy új faforgácselszívó-rendszer beüzemelésével. Az új berendezésnek köszönhetően nemcsak környezetbarátabb lett a termelés, hanem 40%-kal csökkent az energiafelhasználás is, illetve a munkafeltételek is tovább javultak.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Magyarország Kft. nemzetközi klímastratégiájának jelentős lépéseként fertődi gyártóbázisának faforgácselszívó-rendszerét egy fenntarhatósági beruházás keretein belül telepítette újra.
  • Az új faforgácselszívó-rendszer beüzemelése révén a gyártóbázis jelentős, évi 490 tonna mennyiségű széndioxiddal csökkentette károsanyag-kibocsátását.
  • A 400 millió forintos beruházás nyomán az előzetes mérések szerint 40%-os energiamegtakarítást realizált a gyár.
  • A rendszer újratelepítése a fenntarthatóság érdekében tett lépéseken túl kellemesebb munkakörnyezet valamint jobb munkafeltételek biztosítását is szolgálja.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyártóbázisa egy fenntarthatósági beruházás nyomán

Fényképek

Idézet

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

“Győr-Moson-Sopron megye egyik legnagyobb munkaadójaként 1000 dolgozónk megfelelő munkakörülményeit kell biztosítanunk, ugyanakkor fokozott figyelmet kell szentelnünk a fenntarthatósági szempontok érvényesítésének is. A faforgács-elszívó rendszer beállításával jelentős lépést tettünk cégcsoportunk klímastratégiai célkitűzéseinek teljesítése irányába. Az elképzelés helyességét igazolják a kiemelkedően jó eredmények is. A jövőben további intézkedések bevezetését tervezzük elsősorban a tetőtéri ablakok üvegezéseinek edzése, az alumínium burkolókeret gyártás hidraulikus rendszerei, valamint a világítás terén annak érdekében, hogy még hatékonyabban, és a környezetet még nagyobb mértékben kímélve végezzük munkánkat.”

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport klímastratégiája (angol nyelvű)

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr