rss
A gazdasági növekedés erősítése és a munkahelyteremtés a legfontosabb kihívás a magyar elnökség számára az európai munkaadók szerint

A gazdasági növekedés erősítése és a munkahelyteremtés a legfontosabb kihívás a magyar elnökség számára az európai munkaadók szerint

A BUSINESSEUROPE megfogalmazta ajánlásait a magyar EU-elnökség számára. Az MGYOSZ törekvéseivel összhangban az európai munkaadói csúcsszervezet a gazdasági növekedés ösztönzésére, a nemzeti gazdasági reformok felgyorsítására, az egységes piac erősítésére, valamint a külső kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésére tett javaslatot.

Kulcsinformációk

 • A magyar elnökségnek főként a növekedést elősegítő reformok végrehajtására, fiskális konszolidációra és pénzügyi piaci szabályozásra érdemes nagy hangsúlyt fektetnie a BUSINESSEUROPE szerint.
 • Túlzott tőkepiaci szabályozással vagy a Bázel 3 szabályok egyenlőtlen nemzetközi végrehajtásával egyes vállalkozások könnyen versenyhátrányba kerülhetnek. Az uniós tőkepiaci direktíva átdolgozását részben emiatt széleskörű hatásvizsgálatnak érdemes megelőznie.
 • A szövetség abban bízik, hogy a magyar elnökség közbenjárására az Európai Bizottság megfelelő javaslatokkal áll majd elő a Kisvállalkozói Törvény dinamikusabb végrehajtása érdekében.
 • A magyar elnökségnek kiemelt figyelmet javasolt fordítani arra, hogy az európai vállalatok piacra jutási lehetőségei javuljanak a WTO Doha-fordulójának lezárásával; az Amerikai Egyesült Államokkal, Kínával és Oroszországgal kialakított stratégiai kapcsolatok fejlesztésével; valamint a folyamatban lévő bilaterális kereskedelmi tárgyalások befejezésével (a többi között Indiával, a Mercosur államokkal és Kanadával).
 • A BUSINESSEUROPE azt reméli, hogy a magyar elnökség alatt az egyes törvényjavaslatok hatásvizsgálatai valóban lezajlanak majd, kezdve az elkövetkező hónapokban esedékes klíma- és energiapolitikai intézkedésekkel.
 • Az ipari innováció az uniós ipar versenyképességének aláaknázása nélkül is elérhető, amennyiben az EU klíma-, energia-, ipar- és innovációs politikájának integrációja megtörténik.

Eredeti sajtóközlemény

Link: A gazdasági növekedés erősítése a legfontosabb kihívás a magyar elnökség számára az európai munkaadók szerint

Fényképek

Idézetek

Dr. Futó Péter, a BUSINESSEUROPE alelnöke, az MGYOSZ elnöke

„Továbbra is az új munkahelyek létrehozásának elősegítése az Európai Unió előtt álló egyik legfontosabb kihívás. Az Európa 2020 stratégiában erre vonatkozó célkitűzések teljesítése érdekében a munkahelyteremtés feltételeinek javítását és a munkaerőpiaci rugalmasság fokozását kell a tagállamok foglalkoztatási politikájának középpontjába helyezni a magyar elnökség idején.”

„Az egységes piac az európai integráció sarokpontja és a növekedés kulcseleme. A jelenlegi gazdasági helyzetben még fontosabb, hogy a nemzeti kormányzatok erős politikai elkötelezettséggel hajtsák végre a Belső Piaci Törvényt, és hogy a személyek, javak, szolgáltatások és a tőke szabad mozgásának a még meglévő akadályait is lebontsák.”

„A BUSINESSEUROPE reményei szerint a magyar elnökség hozzájárul ahhoz, hogy az Európai Unió megfelelő gazdasági környezetet teremtsen a befektetők számára. Egyúttal bízunk benne, hogy a magyar elnökség során egy olyan ambiciózus uniós külgazdasági politika kerül kialakításra, amely alkalmas a gazdasági növekedés további serkentésére.”

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja

A BUSINESSEUROPE honlapja

Budapesten tartja következő közgyűlését a BUSINESSEUROPE (közösségimédia-közlemény)

Céginformációk

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 106 millió embernek ad munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé.

Dr. Futó Péter matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd 1999-ben szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, amelyik 10 év alatt Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). A Futureal Corvin Sétány projektje nyerte el a European Commercial Property Awards díjat, az Európa legjobb vegyes funkciós fejlesztése címet (International Property Awards 2010. szept.). Futó Péter jelenleg a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr