rss
Új, magyar fejlesztésű telemedicinás rendszer a cukorbetegekért

Új, magyar fejlesztésű telemedicinás rendszer a cukorbetegekért

Az interneten keresztül otthonról is ellenőriztetheti orvosával vércukoradatait az a felhasználó, aki regisztrál Dcont.hu oldalon. Az ingyenesen használható telemedicinás rendszer képes elemezni és többféle, könnyen értelmezhető grafikon és táblázat segítségével megjeleníteni a feltöltött adatokat, melyeket a kezelőorvos is letölthet, megteremtve ezzel az orvos és beteg közötti folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.

Kulcsinformációk

  • Magyarországon minden tizedik ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de csak minden ötödik ember tudja is ezt magáról, a legtöbb beteg ráadásul nem fordít kellő figyelmet a mérés gyakoriságára.
  • Az új, ingyenesen használható, magyar fejlesztésű telemedicinás rendszer alkalmas a diabétesszel élők vércukorszint-adatainak online rögzítésére. A beteg biztonságosabban és rendszerezettebben követheti nyomon vércukorszintjét és szénhidrát-anyagcseréjét.
  • A Dcont.hu képes elemezni és többféle, könnyen értelmezhető grafikon és táblázat segítségével megjeleníteni a feltöltött adatokat, melyeket a kezelőorvos is letölthet, megteremtve ezzel az orvos és beteg közötti folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.
  • Az oldal használata az orvosok számára is számos előnnyel jár, hiszen hatékonyabbá teszi a viziteket, több idő jut az adatok elemzésére, jobban felismerhetők az esetleges rendellenességek, és folyamatosan minden korábbi adat lekérdezhető online.

Eredeti sajtóközlemény

Új, magyar fejlesztésű telemedicinás rendszer a cukorbetegekért

VideóIdézetek

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója
„Bízunk abban, hogy az oldal egyszerű és kényelmes használata mindenkit arra fog sarkallni, hogy a szakemberek által ajánlott gyakorisággal, négyszer-ötször is ellenőrizze a vércukorszintjét naponta. A betegek egészsége szempontjából ugyanis az egyik legfontosabb követelmény, hogy a lehető legpontosabb vércukor-adatokkal rendelkezzenek, amelyek bármikor könnyedén visszakereshetők és elemezhetők.”

Nagy Attila, a rendszert kifejlesztő 77 Elektronika Kft. kereskedelmi igazgatója
„A Dcont.hu-t 2010. őszén indítottuk el, és azóta több mint ezer regisztrált felhasználó használja naponta, biztos vagyok benne, hogy ez a szám a többszörösére fog nőni a közeljövőben, hiszen az interneten keresztül zajló információcsere mára az élet minden területére kiterjed, amely alól az egészségügy sem kivétel.”

Kapcsolódó tartalmak

A Dcont.hu linkje

A 77 Elektronika Kft. honlapja

Céginformáció

A 77 ELEKTRONIKA KFT.
A 100 százalékban magyar tulajdonú cég 1986-ban alakult Budapesten és hamarosan jól működő, elismert magánvállalat lett. Folyamatos növekedésének záloga, cégfilozófiája, mely innovációra, fejlesztésre épít, fő erőssége a hazai szakemberekből álló, több mint 60 fős kutató és fejlesztő gárda. A 77 Elektronika Kft. tevékenysége magában foglalja a termékei tervezését, mechanikai, hardware és software fejlesztését, miközben jelentős gyártási kapacitással is rendelkezik. Az orvosi elektronika területén a 77 Elektronika Kft. Vércukormérő és vizeletelemző reflexiós fotométereket és ezek reagens anyagait gyártja személyes és laboratóriumi használatra. A vállalat, vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon, ugyanakkor számos vércukormérő készüléket fejlesztett ki OEM alapon külföldi piacra is.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr