rss
„Filléres emlékeim, oly drágák nekem”

„Filléres emlékeim, oly drágák nekem”

Magyarországon és a kontinens nagy részén az intenzív havazással és a fülfagyasztó hideggel beköszöntött a hamisítatlan tél és ezzel együtt a téli sportok szezonja is. A síléc, a snowboard és a korcsolya mellett elengedhetetlen útitárs lett a digitális fényképezőgép, valamint a kamera, amelyek segítségével még nagyon sokáig felidézhetjük a vakáció legszebb pillanatait. Azért, hogy emlékeink ne vesszenek a feledés, vagy a havas lejtők, szakadékok homályába, érdemes már előre bebiztosítani a memóriakártyánkat is.

Kulcsinformációk

 • Az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt az úgynevezett flash memóriát alkalmazó adattárolók felhasználása, elsősorban digitális fényképezőgépekben, kamerákban, mp3 lejátszókban és mobiltelefonokban használják, és évente 20 százalékkal nő az ilyen memóriakártyával eladott készülékek száma.
 • A Generali-csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) ebben az évben bevezette a hazánkban újdonságnak számító „Flash Doktor” szolgáltatást, amely az elveszett adatok helyreállítására szolgál. A Flash Doktor nem más, mint biztosítás a memóriakártyáinkon található fényképekre, videókra, különböző fájlokra.
 • Meghibásodás vagy rongálódás esetén a Kürt Zrt. adatmentési szakemberei egy hazánkban egyedülálló technológiával végzik el a flash-kártyával működő digitális fényképezőgépek, kamerák és mobiltelefonok adatmentését.
 • Az eljárás biztosítás nélkül nagyon költséges – jellemzően 40 ezer forint -, ám ez megspórolható a „Flash Doktorral”, ami három napra 500 Ft, egyhetes utazás esetén pedig 900 Ft biztosítási díjat jelent, hogy nyugodtan alhassunk, a pótolhatatlan képek ne vesszenek el, és valóban felhőtlen legyen a pihenés.

Eredeti sajtóközlemény

Generali EUB Flash Doktor

Fényképek

Erdős Mihály

Idézetek

Erdős Mihály, az EUB elnök-vezérigazgatója:

 • „A speciális technológiának köszönhetően a síelők pár száz forint biztosítási díj ellenében mentesülhetnek az adatmentés több tízezer forintos költségétől, és biztonságban tudhatják pótolhatatlan emlékeiket is.”
 • „Egészen friss példa, hogy ügyfelünk a külföldi vakáció időtartama alatt készülő fényképeit is szerette volna biztonságban tudni, ezért a hagyományos utasbiztosításon kívül a Flash Doktor memóriakártya-biztosítást is megkötötte.  Utólag kiderült, hogy mindezt nagyon jól tette, hiszen az utolsó napokban a fényképezőgép egyszer csak hibát észlelt és nem érzékelte többé a memóriakártyát. Ügyfelünk nem hogy nem tudott több felvételt készíteni, de az addig elkészült képeket sem tudta már visszanézni. Addigra viszont több mint 400 képet készített, amelyek csaknem az utazás teljes élményanyagát felölelték. Hazaérkezés után azonnal bejelentette az esetet társaságunknak, amely a Kürt Zrt. segítségével helyreállította az elveszettnek vélt képeket.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Az EUB honlapja

Újdonság: Fotómentés “Flash Doktorral”

Céginformáció

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr