rss
Önkéntesek karácsonyi ajándéka Kolontárnak

Önkéntesek karácsonyi ajándéka Kolontárnak

A Generali Biztosító önkéntes adománygyűjtést szervezett munkatársai körében a súlyos ipari katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A biztosítótársaság magyarországi és ausztriai dolgozói saját megtakarításaikból adták össze azt a 3,3 millió forintot, melyet a megsérült és azóta elbontott 34 kolontári ház tulajdonosának támogatására fordítanak. Az adományt Paál Zoltán, a Generali ügyvezető igazgatója és Tili Károly, a település polgármestere adta át a családoknak. Az összegyűjtött pénzből a helyi általános iskola felszerelésének pótlására is jutott. A Generali korábban mintegy 10 millió forint értékben biztosított védőfelszerelést és tartós élelmiszert a katasztrófa sújtotta Kolontárnak és Devecsernek.

Kulcsinformációk

 • A vörösiszap-katasztrófában Kolontáron összesen 34 lakóépület sérült meg olyan mértékben, hogy a bontáson kívül már nem maradt más lehetőség. A Generali a dolgozói gyűjtésből a tragédia óta a környező településeken albérletben lakóknak juttatott családonként 80 ezer forint értékű ajándékutalványt.
 • A szintén komoly sérüléseket szenvedett – katasztrófa után irányítási központként működő – helyi általános iskola új berendezéséhez is hozzájárult a biztosítótársaság. A Generali az intézmény kérésére a felajánlott 3,3 millió forintból több mint 600 ezer forint költött számítógépasztalokra, polcokra és LCD televízióra.
 • A biztosító a tragédiát követően amint tudott, segített: otthononként 150 ezer forint gyorssegélyt utalt ki azoknak az ügyfeleinek, akiknek otthona megrongálódott. Ezt követően tárgyadományokkal, speciális védőeszközökkel, tartós élelmiszerrel és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet támogatásával több, mint 10 millió forint értékben járult hozzá a Veszprém megyében bekövetkezett károk enyhítéséhez, valamint a tisztító munkálatok megkönnyítéséhez.
 • 2010-ben, amelyet akár nevezhetnénk a katasztrófák évének is, számos alkalommal volt szükség a biztosítótársaság segítségére. A Generali a tavaszi-nyári viharok és árvizek idején is a nehéz helyzetbe került települések segítségére sietett. Amellett, hogy 10 millió forint értékben anyagi és tárgyi segítséget nyújtott – generátorokat, szivattyúkat, motorcsónakokat, mentőmellényeket, üzemanyagot biztosított – a Borsod-Abaúj Zemplén megyei árvízkárosultaknak, az edelényi gyerekeknek nyaralást is szervezett, hogy segítsen nekik feledni a nehéz emlékeket.

Eredeti sajtóközlemény

Generali Kolontár karácsony

Fényképek

 

Idézetek

Paál Zoltán, a Generali-Providencia ügyvezető igazgatója

 • „A Generali számára mindig is fontos volt a nehéz helyzetben lévők támogatása. Munkatársaink már akkor elhatározták, hogy segítenek az otthonukat vesztett családoknak, amikor október 4-én a híradásokból értesültek a történtekről. Talán azért különleges ez az alkalom, mert a dolgozóink ezúttal saját megtakarításaikkal járultak hozzá ahhoz, hogy egy kicsivel jobb karácsonyuk lehessen a katasztrófa által sújtott családoknak.”

Tili Károly, Kolontár község polgármestere

 • „Kolontár a katasztrófa óta számos adományt kapott különböző szervezetektől, a Generali dolgozóinak segítsége azonban ennél jóval személyesebb. A családoknak juttatott vásárlási utalványokkal és az iskola számára felajánlott eszközökkel hozzájárulnak ahhoz, hogy egy ilyen súlyos katasztrófa után egy kicsit jobb karácsonyuk legyen a bajba jutott családoknak, és a jelenleg Ajkán tanuló diákjaink is jobb körülmények között folytathassák az iskolaévet januártól.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

2010 a katasztrófák éve

Generali EEG átadó a Szent László kórházban

Generali árvízvédelmi felajánlás

Céginformáció

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr