rss
“Új normálállapot” – a tőkebefektetések új korszakába lépünk

“Új normálállapot” – a tőkebefektetések új korszakába lépünk

A Közép-Európában tevékenykedő kockázatitőke-befektetők körében uralkodó piaci hangulat valamivel a 2008 eleji, tehát a globális pénzügyi válság kirobbanása előtti szint alatt stabilizálódott – derül ki a Deloitte Central Europe által készített felmérésből.

Kulcsinformációk

 • A Deloitte felmérése 2003 óta évente kétszer ad helyzetképet a kockázatitőke-befektetők hangulatáról.
  A mostani felmérés eredményei alapján az is látható, hogy egy “új normálállapot” kezd kialakulni.
 • A válaszadók 67százaléka szerint a piaci tevékenység összességében élénkülni fog az elkövetkezendő hat hónapban, közel egyharmaduk (29%) további javulásra számít a gazdasági környezetben.
 • Az idei második felmérésre az ír válság nyomta rá a bélyegét, az újabb bizonytalanság az európai makrogazdasági környezetre kihatással lehet.
 • A válaszadók mindössze 38 százaléka szerint várható a hitelfinanszírozási lehetőségek bővülése, vagyis a többségük a felmérés szerint még mindig nem derűlátó.

Eredeti sajtóközlemény

“Új normállálapot” – a tőkebefektetések új korszakába lépünk

Fényképek

Seres Béla

Idézet

Seres Béla, a Deloitte közép-európai pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere elmondta

“Mindez egyúttal egy stabilabb időszak kezdetét jelezheti, amelynek során a térségben végrehajtott kockázatitőke-befektetések számának jelentős növekedése várható.”

Kapcsolódó tartalmak

A Deloitte honlapja

A felmérés pdf formátumban

Céginformációk

A Deloitte-ról

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.com/hu/magunkrol.

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember, Drabos és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 140 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 169.000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr