rss
2010 a katasztrófák éve

2010 a katasztrófák éve

 Az idei év különösen szélsőséges időjárási jelenségei miatt az árvizek és a viharok eddig nem tapasztalt pusztítást okoztak az országban. A Generali-Providencia Biztosító az idei évben eddig közel 102 ezer elemi kárbejelentést regisztrált az időjárás miatt károsodott lakóépületekre és ingóságokra, ezek becsült kárértéke meghaladja a 12,5 milliárd forintot. Tavaly egész évben 4 milliárd forint alatt maradt a 47 ezer elemi kár értéke. A mezőgazdasági károk további 2 milliárd forintot tettek ki, a gépjárművekben pedig több mint 320 millió forintnyi kár keletkezett az időjárás miatt.

Kulcsinformációk

 • Magyarországon egyre gyakrabban fordulnak elő szélsőséges időjárási jelenségek. Idén májusban két olyan erősségű ciklon is megjelent az ország felett, melyekhez hasonlót eddig csak tízévente tapasztalhattunk.
 • A kárbejelentések számát vizsgálva megállapítható, hogy 2010. eleje óta összesen 101 829 elemi kárbejelentés érkezett a társasághoz, ezek becsült kárösszege eddig 12,51 milliárd forint. A kárbejelentések több mint 96%-át a Generali már lezárta.
 • Igaz ugyan, hogy 2010-ben az extrém időjárási helyzeteknek is köszönhetően enyhén emelkedett a lakásbiztosítási szerződéssel rendelkező ügyfelek száma, ugyanakkor a Magyarországon található mintegy 4,3 millió ingatlanból 29%-nak, több mint egy milliónak nincs semmiféle biztosítása.
 • Az idei viharok és árvizek az autókat sem kímélték. A Generali 2010-ben eddig 815 gépjármű kárbejelentést fogadott casco biztosításai terhére, az elemi károk – jégverés, vihar, árvíz – miatt a járművekben több mint 320 millió forint értékű kár keletkezett.
 • Az idei kiszámíthatatlan időjárás, a jégesők és a viharok a mezőgazdaságból élőket is nagyon nehéz helyzetbe hozták. A Generali-Providencia Biztosító Zrt. decemberig több mint kétezer mezőgazdasági káresetet regisztrált (2 240 db), a jég- és viharkárok becsült értéke közel 2 milliárd forint.

Eredeti sajtóközlemény

2010 a katasztrófák éve

Fényképek

Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító Vagyon kárrendezési divízió vezetője

Idézetek

Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító Vagyon kárrendezési divízió vezetője

 • „Az elmúlt év tapasztalatai alapján bizonyosan kijelenthető, hogy hazánkban is hozzá kell szoknunk olyan szélsőséges időjárási jelenségekhez, melyeket az utóbbi évtizedekben csak külföldi híradásokban láthattunk. A hirtelen felhőszakadások, szélviharok és árvizek hatására az elemi káresetek darabszáma a Generalinál is ugrásszerűen nőtt az idén: elemi károkból 102 ezer esetet regisztráltunk, melyek közül 55%-ban viharkárokról van szó. Az extrém időjárási jelenségeknek és a váratlan katasztrófahelyzeteknek köszönhetően alig maradt olyan értékünk, amit minden esetben teljes biztonságban tudhatunk. Emiatt is fontos hogy mindenki rendelkezzen az élethelyzetének megfelelő, minden szempontból megoldást jelentő biztosítással.”.
 • „Sokan beépítik a tetőteret, de elfelejtik módosítani a biztosítási szerződést, vagy elfelejtik biztosítani a melléképületet, illetve több éven keresztül nem fogadják el a biztosító által javasolt értékkövetést. Fontos az is, hogy az emberek módosítsák a biztosítási szerződésüket, ha időközben nagyobb értékű műszaki cikkel, műalkotással vagy ékszerekkel gyarapodik a háztartásuk. Ezeket a biztosító szakértői díjmentesen felbecsülik, és így ezek után is megfelelő kártérítést tud fizetni a biztosító.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Generali “Házörző” biztosítás és kgfb együttkötési akció

Generali: már 12 milliárd Ft felett a viharkár

Céginformáció

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr