rss
Budapesten tartja következő közgyűlését a BUSINESSEUROPE

Budapesten tartja következő közgyűlését a BUSINESSEUROPE

Az EU következő soros elnökeként Magyarország lesz az európai munkaadói csúcsszervezet legközelebbi közgyűlésének házigazdája 2011. június 9-10. között. A belga elnökséget záró mai, brüsszeli ülésen hívta meg a résztvevőket Budapestre, a szövetség következő közgyűlésére Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.

Kulcsinformációk

  • A BUSINESSEUROPE minden esetben az Európai Unió elnökségét ellátó ország fővárosában tartja meg féléves közgyűlését. A következő ülést így az EU soros elnökeként Budapest rendezi meg 2011. június 9-10. között, melyre Dr. Futó Péter felszólalásában hívta meg a munkaadói szervezetek vezetőit.
  • Az európai munkaadói csúcsszervezet vezetőit a kétnapos program során – mások mellett – fogadta II. Albert belga király, Philippe herceg és Mathilda Hercegnő, valamint a belga ügyvivő kormányfő, Yves Leterme.
  • A rendezvény keretében az MGYOSZ elnöke kétoldalú tárgyalásokat folytatott számos társmunkaadói szervezet vezetőjével az európai gazdaságpolitikai koordináció irányairól és annak a reálüzleti szférát érintő várható hatásairól.
  • A BUSINESSEUROPE mai, brüsszeli közgyűlésén a szervezet vezetői értékelték a belga uniós elnökség elmúlt fél évének eredményeit, ajánlásokat fogalmaztak meg az Európai Tanács számára az EU versenyképességének fokozása érdekében, kiemelt hangsúlyt fektetve az innovációban, a zöld energiában rejlő lehetőségek kiaknázására és a foglalkoztatás javításának fontosságára.
  • Dr. Futó Péter hozzászólásában felhívta a figyelmet a fiatal tudósok elvándorlását jelentő „agyelszívás” problémájára és a jelenleg tengerentúlon dolgozó, kiemelkedően tehetséges európai kutatók hazahívásának fontosságára is.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Budapesten tartja következő közgyűlését a BUSINESSEUROPE

Fényképek

Idézet

Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke

“Az Európai Unió elnöki tisztségének ellátása óriási felelősséget, de egyben rendkívüli lehetőséget is jelent Magyarország számára. Felelősségünk lesz az uniós gazdaság konszolidációját szolgáló gazdaságpolitikai koordinációs rendszer alkalmazásának megszilárdításában, a kohéziós célok előremozdításában, valamint olyan, az Unió egészét érintő problémák hatékony kezelésében, mint a munkanélküliség, mely uniós szinten továbbra is 9,6% körül mozog. Lehetőségünk nyílik egyúttal olyan javaslatok közvetlenebb megfogalmazására és közvetítésére az Európai Tanács felé, melyek a vállalatok eredményes működését, s így az unió versenyképességének fokozását szolgálják. Ezeknek az ügyeknek a képviseletére az MGYOSZ elnökeként magyarországi szinten, s a BUSINESSEUROPE alelnökeként európai szinten egyaránt kiemelt figyelmet fordítok az elkövetkező fél évben.”

Kapcsolódó tartalmak

Dr. Futó Pétert nevezték ki a BUSINESSEUROPE alelnökévé

Az MGYOSZ kidolgozta javaslatait a következő EU-elnökségi trió számára

A BUSINESSEUROPE honlapja

Az MGYOSZ honlapja

Céginformációk

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak, amely Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja.

A BUSINESSEUROPE 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé: az MGYOSZ elnökének kinevezése két évre, a 2010. július 1-től 2012. június 30-ig terjedő időszakra szól, magában foglalva a magyar elnökség féléves időszakát is.

Dr. Futó Péter matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd 1999-ben a Fundy értékesítése után szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, amelyik 10 év alatt Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). A Futureal Corvin Sétány projektje nyerte el a European Commercial Property Awards díjat a legjobb vegyes funkciós fejlesztés címen (International Property Awards 2010. szept.). Futó Péter jelenleg a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr