rss
Érdemes már kötéskor befizetni az első kötelező díjat

Érdemes már kötéskor befizetni az első kötelező díjat

A biztosító szerint a most meghirdetett alacsony árak miatt gondot okozhat a piacon a tömegesen beáramló új szerződések feldolgozása. Az első csekk postázásáig emiatt egyes biztosítóknál akár hónapok is eltelhetnek, baleset pedig már január elsején is történhet, vagy külföldi utazáshoz zöldkártyára is szükség lehet. Az év eleji ügyintézési problémák elkerülése érdekében a Generali szerint már a biztosítás megkötésekor érdemes befizetni az első negyedéves díjat. A Generali biztosítónál továbbra is az az elsődleges szempont, hogy a bármi áron történő ügyfélszerzés helyett hosszú távon is megbízhatóan és teljes körűen tudjon szolgáltatni, így most új, kötelező- és lakásbiztosítási termékcsomagot vezet be.

Kulcsinformációk

 • A kgfb piac átrendeződése folytán idén akár 2 millióan is válthatnak kötelezőt a biztosítási piacon.
 • Az alacsony árat kínáló biztosítók egyrészt sok új ügyfelet szerezhetnek az idei kampányban, másrészt viszont adminisztrációs nehézségek is felmerülhetnek: az alacsony árak miatt tömegesen átszerződő autósok új kötvényeinek feldolgozása, bonus-malus besorolásuk ellenőrzése esetenként hosszú időt is igénybe vehet olyan biztosítóknál, amelyek nem készültek fel ezek gyors kezelésére.
 • Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján jól látható, hogy a biztosítók már nemcsak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra helyezik a hangsúlyt, hanem társbiztosításokra is felhívják az autósok figyelmét. Az emberek egyre inkább szolgáltatás csomagokban gondolkodnak, mintsem külön-külön biztosításfajtákban, hiszen így az ügyintézés is kényelmesebb, és kedvezőbb a díj is
 • A Generali új szolgáltatási csomagot vezet be: a kgfb mellé lakásbiztosítást is kínál 2+3 havi kedvezménnyel. Ha tehát a kötelezővel együtt köt valaki lakásbiztosítást, akkor a kgfb díjból 2 havi, a lakásbiztosítási díjból pedig 3 havi díjat takaríthat meg. Így a Generalinál akár havi 1640 Ft-ért megköthető a kötelező és a lakásbiztosítás együttesen.

Eredeti sajtóközlemény

 Érdemes már kötéskor befizetni az első kötelező díjat

Fényképek

Ilics László

Idézetek

Ilics László, a Generali vezérigazgató-helyettese

 • „A Generali biztosító – amely automatizált folyamatainak köszönhetően már a tavaly megkötött 240 ezer kötelező biztosítást is időben gond nélkül fel tudta dolgozni – ezért azt javasolja az autósoknak, lehetőleg már az új biztosítás megkötésekor fizessék meg az első negyedéves díjat, hogy semmiképp ne okozzon nehézséget az ügyintézés az év elején.”
 • „A biztosító célja a rövidtávú piacnyerés helyett a hosszú távú ügyfélkapcsolatokra és a széles körű biztosítási csomagokra épít, ezt díjazza tarifáival is.”
 • „Ahogy például a távközlési szolgáltatásokat – televízió, internet, telefon – is legtöbb szolgáltatónál csomagban kezelik, ez várható a biztosítási piacon is”
 • „Azt is tapasztaljuk, hogy az emberek értékelik, ha egy biztosító elérhető számukra, és személyes tanácsadóikon, alkuszaikon keresztül intézhetik biztosítási ügyeiket. Tavaly a Generali összesen 240 ezer kgfb szerződést kötött, ebből 200 ezret az országos lefedettségű tanácsadói hálózatán és offline alkuszokon keresztül, míg mindössze 40 ezret kötöttek az online alkuszokon keresztül.  A biztosítás a Generali számára nemcsak a díjat jelenti, hanem mindazt a szolgáltatás, amit a társaság akkor nyújt, amikor baj van, kár történik.”
 • „Az autósok értékelik ezt, amit a tavalyi év is bizonyít, hiszen mintegy 150 ezer ember váltott a Generali biztosítóra, miközben egyetlen kategóriában sem mi voltunk a legolcsóbbak.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Generali “Házörző” biztosítás és kgfb együttkötési akció

Céginformáció

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr