rss
Mobil EEG-készülék a Gyermekintenzívnek a Generali biztosítótól

Mobil EEG-készülék a Gyermekintenzívnek a Generali biztosítótól

Mobil EEG-készüléket adományozott a budapesti ESZSZK Szent László Kórház Gyermekintenztív Osztályának a Generali biztosító, miután idén tavasszal ellopták a korábban használt gépet. A súlyos beteg gyermekek diagnosztizálását és folyamatos felügyeletét megkönnyítő berendezést a biztosító ma adta át a kórháznak. A csaknem 4 millió forint értékű mobil EEG lehetővé teszi, hogy a vizsgálat közvetlenül a súlyos betegek ágya mellett történjen, így elkerülhető, hogy a súlyos állapotban lévő gyermekeket szállítással veszélyeztessék, illetve kellemetlenséget, fájdalmat okozzanak nekik a mozgatással.

Kulcsinformációk

 • A Generali biztosító akkor döntött a készülék megvásárlása mellett, amikor egy szegedi munkatársának kisfia feküdt a Gyermekintenzív Osztályon, és éppen ebben az időben lopták el a kórházból a mobil EEG-t.
 • Az EEG-vizsgálat elengedhetetlen az epilepsziás betegek kezelésében, az agykárosodást okozó görcsök felismerésében és követésében.
 • A hagyományos EEG-vizsgálat elvégzése rendkívül nehéz rossz állapotú, lélegeztetett, keringéstámogató gyógyszereket kapó betegeknél. Emiatt a Gyermekintenztív Osztályán  eddig az jelentette a legnagyobb problémát, hogyan oldják meg az EEG-vizsgálatot.
 • Az EEG-készülék átadásakor a gyermekintenzíven fekvő kis betegeknek Havasi Balázs zongoraművész és Bocskor Bíborka énekes kedveskedett mesemondó programmal.
 • Nem ez az első eset, hogy a Generali biztosító igyekszik segíteni a bajban. Legutóbb a vörösiszap sújtotta településeknek nyújtott támogatást több mint 10 millió forint értékben, a nyáron pedig 80 edelényi árvízkárosult gyereket üdültetett római parti oktatási központjában.

Eredeti sajtóközlemény

Mobil EEG-készülék a Gyermekintenzívnek a Generalitól

Videó

Az EEG-készülék átadásán készült kisfilmet, illetve Paál Zoltánnal és Bocskor Bíborkával készített interjút az alábbi videón nézhetik meg.


Fényképek

Idézetek

Paál Zoltán, a Generali ügyvezető igazgatója

 • „Köszönjük azt az odaadó orvosi és ápolói munkát, amivel az itt dolgozók nap mint nap megkönnyítik a kis betegek életét. Amikor átnyújtom a készüléket, mégis azt kívánom, hogy minél kevesebbet kelljen használni.”

Dr. Ujhelyi Enikő, az ESZSZK Szent László Kórház Gyermekintenzív osztályvezető főorvosa

 • „Nagy segítség számunkra az új, kiváló minőségű modern készülék, hiszen így a vizsgálatokat közvetlenül a beteg gyermekek ágya mellett végezhetjük el, nem kell őket mozgatni, szállítással veszélyeztetni.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

A Szent László Kórhát honlapja

Céginformáció

ESZSZK Szent László Kórház

Az ESZSZK Szent László Kórháza az ország vezető infektológiai centruma. A gyermekellátást nyújtó osztályok (Gyermekintenzív Osztály, Gyermekosztály, Őssejttranszplantációs Osztály) célja, hogy a különböző, főként súlyos fertőzésekben és vérképzőszervi betegségben szenvedő gyermekeknek teljes körű ellátást biztosítsanak. A súlyos légúti szűkületben, hasmenésben, központi idegrendszeri gyulladásos betegségekben és egyéb súlyos fertőzésekben szenvedő gyermekek ellátása mellett egyedülálló profil a veleszületett, vagy kezelés következtében csökkent immunvédekezésű, betegek ellátása. A kórház a főváros, Pest megye ill. indokolt esetben az egész ország területéről vesz fel betegeket. Az osztályok 24 órán át látják el feladatukat.

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr