rss
Concorde: a lakossági megtakarításokban rejlik a magyar gazdaság jövője

Concorde: a lakossági megtakarításokban rejlik a magyar gazdaság jövője

Az utóbbi két év kedvezően hatott a magyar lakosság megtakarítási szintjére, viszont még mindig jóval elmarad az optimálistól. Elsősorban a hitelek visszafizetése és a hitelfelvételi hajlandóság csökkenése miatt történt javulás, a hosszú távra szóló befektetések még kevésbé ismertek és népszerűek. A Concorde szerint az ország teljesítőképessége jelentős hazai megtakarítások nélkül nem javulhat számottevően.

Kulcsinformációk

  • Az elmúlt két évben gyökeresen megváltozott a korábbi piaci magatartás: a lakossági megtakarítások rátái az előző eredményekhez képest dinamikus növekedésbe kezdtek.
  • A hosszú távra szóló befektetések azonban sajnos még kevésbé ismertek és népszerűek.
  • A befektetési jegyeken kívül lényegében minden egyéb pénzügyi eszköz felhalmozása mélyrepülést vett az elmúlt két évben: az emberek kiszolgáltatottságát nem várt krízishelyzetekben csak a felhalmozások lennének képesek csökkenteni. Ennek fontosságát felismerve hozta létre a kormány az idén indult Tartós Befektetési Számla rendszerét.
  • Az ország teljesítőképessége csak jelentős hazai megtakarításokkal javulhat; a kevesebb felvett hitel mellett a lakosság tömeges előtakarékoskodása is szükséges.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Concorde: a lakossági megtakarításokban rejlik a magyar gazdaság jövője

Fényképek

Videó

Idézetek

Ugrai Péter, a Concorde Értékpapír Zrt. lakossági üzletágának igazgatója

„A nagy hitelfelvételek időszaka nem valószínű, hogy egyhamar visszatér, a bankrendszer állapota ma ezt legalábbis kérdésessé teszi. A nagyobb értékű fogyasztási cikkek, lakások megvásárlásához pedig ismét divatba kell jönnie az előtakarékoskodásnak, aminek ma csak halvány jeleit látjuk.”

„Az egyén kiszolgáltatottságát nem várt krízishelyzetekben pedig csak ezek a felhalmozások lennének képesek csökkenteni Ennek fontosságát elismerve hozta létre a kormány az idén indult Tartós Befektetési Számla rendszerét.”

„Hogy a teljes tanulságot is levontuk-e a 2000-es évek leckéjéből, csak akkor tudjuk kijelenteni, ha ismét emelkednek a kockázatok elleni biztosítás gyanánt félretett pénzügyi eszközök, ha a lakosság nem csak kevesebb hitelt vesz fel, de elkezd tömegesen előtakarékoskodni, hosszú távon gondolkodni. Erre lenne szükség a gazdaság egésze szempontjából is: jelentős hazai megtakarítások nélkül nem várhatjuk, hogy az ország teljesítőképessége javuljon, hogy érdemben csökkenjen a külföldtől való függőségünk.”

Kapcsolódó tartalmak

A Concorde Értékpapír Zrt. honlapja

Tartós Befektetési Szerződés a Concorde-nál

Céginformációk

A Concorde Csoportról
A Concorde Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 17 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr