rss
Törvényi megfelelőség, vagy megfelelő védelem?

Törvényi megfelelőség, vagy megfelelő védelem?

Ahogyan a nyelvvizsgát igazoló papír sem jelent garanciát arra, hogy tulajdonosa minden helyzetben képes megfelelően használni az adott idegen nyelvet, igen sok, informatikai biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező vállalatra igaz az, hogy a sebezhetőségek és kockázatok nagy részét a „papírok” megléte ellenére sem kezeli megfelelően. Változást a Deloitte álláspontja szerint csak az hozhatna, ha a vezetők sokkal tudatosabban kezelnék a cégüket fenyegető veszélyeket.

Kulcsinformációk

  • Számos hazai vállalkozás a költséges és időigényes munka miatt csupán jogszabályi kötelezettség hatására hajt végre bármilyen információbiztonsági intézkedést.
  • A nemzetközi gyakorlat  számos előírást és keretszabályozást ismer, amelyek adatbiztonsági elvárásokat támasztanak a cégekkel szemben.
  • Sok múlik a biztonsági audit alaposságán és összetettségén, ami elsősorban a bevont tanácsadó szakmai felkészültségén múlik.
  • Jelenleg megbecsülni sem lehet, hogy mekkorák évente a szándékos visszaélésekből eredő károk hazánkban.

Eredeti sajtóközlemény

Törvényi megfelelőség, vagy megfelelő védelem?

Fénykép

Vizi Linda Antal Lajos

Idézet

Antal Lajos, a Deloitte Zrt. Informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője
“Mivel a hazai piacon rendszerint nem kerül nyilvánosságra az, ha valamely közepes- vagy nagyvállalatot rosszindulatú informatikai támadás ér – például megzavarják a rendszereit, vagy tömeges méretekben lopnak tőle ügyféladatokat – jelenleg megbecsülni sem lehet, hogy mekkorák évente az effajta szándékos visszaélésekből eredő károk hazánkban.

Dr. Vizi Linda, a Deloitte Zrt. Vállalati Kockázatkezelés osztályának szenior tanácsadója

“Nem elég a biztonsági standardok által diktált előírások mechanikus, soronkénti vizsgálata, a folyamatokat ezzel egyidejűleg átfogóan, egymással összefüggésben is célszerű vizsgálni ahhoz, hogy a teljes rendszer működéséről egységes, megbízható képet kapjunk.”

Kapcsolódó tartalmak

A Deloitte weboldala

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.com/hu/magunkrol.

Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember, Drabos és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 140 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 169.000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr