rss
Szociális csúcstalálkozón hívta fel a figyelmet az uniós érdekegyeztetés szükségességére az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben

Szociális csúcstalálkozón hívta fel a figyelmet az uniós érdekegyeztetés szükségességére az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben

A napokban Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke, a BUSINESSEUROPE végrehajtó bizottságának tagja részvételével zajlott az európai uniós Tripartit Szociális Csúcstalálkozó. A társelnök az érdekegyeztetés fontosságáról, a soros magyar EU-elnökségről, valamint a gazdasági növekedés lehetőségeiről tartott előadását – mások mellett – Orbán Viktor miniszterelnök, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökei is meghallgatták.

Kulcsinformációk

  • Október végén ült össze az európai uniós, ún. Tripartit Szociális Csúcstalálkozó, melynek nyitónapján Dr. Vadász Péter is előadást tartott.
  • Az ülésen részt vett Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke; José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke; Orbán Viktor magyar, Donald Tusk lengyel és Yves Leterme belga miniszterelnökök, valamint az európai szakszervezeti és munkaadói szövetségek vezetői is.
  • Dr. Vadász Péter brüsszeli előadásában három témát érintett: az európai és hazai érdekegyeztetés szükségességét és megújulását, a magyar elnökségre való felkészülést, valamint a növekedés és munkahelyteremtés összefüggéseit.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Szociális csúcstalálkozón hívta fel a figyelmet az uniós érdekegyeztetés szükségességére az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben

Fénykép

Idézetek

“Miután a gazdasági válságból való kilábalás első jelei voltak tapasztalhatók, csak még fontosabbá vált, hogy a nemzeti és uniós szinten megkezdett növekedési gazdaságpolitikák a kijelölt megfelelő úton haladjanak tovább.”

“A legtöbb EU-tagországban, így hazánkban is kiemelt prioritást kell rendelnünk a munkahelyteremtés kérdésköréhez, aminek egyik legfontosabb segítő eszköze a szociális partnerek között folytatott rendszeres és minden területre kiterjedő érdekegyeztetés. Ezt a nézetünket az Európai Unió munkaadói szervezete, a BUSINESSEUROPE is teljes mértékben osztja.”

Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke, a BUSINESSEUROPE végrehajtó bizottságának tagja

Kapcsolódó tartalmak

Barrosóval egyeztetett az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben (a tavaszi Tripartit Csúcstalálkozó közösségimédia-közleménye)

A BUSINESSEUROPE honlapja

Háttérinformációk

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak, amely Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja.

BUSINESSEUROPE
A BUSINESSEUROPE 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé: az MGYOSZ elnökének kinevezése két évre, a 2010. július 1-től 2012. június 30-ig terjedő időszakra szól, magában foglalva a magyar elnökség féléves időszakát is.

Tripartit Szociális Csúcs
A Tripartit Szociális Csúcs feladata, hogy – az Egyezménynek megfelelően, valamint a Közösség intézményei és testületei hatalmának figyelembe vételével – biztosítsa a folyamatos párbeszédet az Európai Tanács, az Európai Bizottság és a szociális partnerek között. Az évente legalább egyszer megrendezésre kerülő Tripartit Szociális Csúcson az Európai Tanács elnöksége, a soros EU-elnökséget betöltő országok első emberei, az Európai Bizottság vezetősége, valamint a szociális partnerek (munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek) elnökei, elnökségi tagjai vesznek részt.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr