rss
Lendületet kaphatnak a csapatsportok

Lendületet kaphatnak a csapatsportok

A nyáron elfogadott új adótörvények, melyekben a sporttámogatások révén szerezhető új adókedvezmények is megjelennek, forradalmi lendületet adhatnak az öt kiemelt csapatsportág – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, valamint a jégkorong – számára. Ez volt a fő üzenete annak a szakmai konferenciának, melyet október 27-én tartottak magyarországi nagyvállalatok képviselői számára annak érdekében, hogy felkészülhessenek a jogszabályi változásokra.

Kulcsinformációk

  • 2010 nyarán új adótörvényt fogadtak el; a sporttámogatások révén szerezhető adókedvezmények az öt kiemelt csapatsportágat, a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát valamint a jégkorongot érintik.
  • Az október 27-én a Concorde, az OrienTax valamint a Bird & Bird által „Új adókedvezmények a sporttámogatásban” címmel megrendezett szakmai konferencia fő célja az volt, hogy lehetővé tegyék a vállalatok számára, hogy idejében fel tudjanak készülni a változásokra.
  • A kedvezmények három különböző területen vehetők igénybe: az utánpótlás-nevelés, a tárgyieszköz-beruházás, továbbá a személyi jellegű ráfordítások kapcsán.
  • Az ezen a területen aktív támogatói kör nem feltétlenül rendelkezik annyi társasági adóval, mint amennyi új támogatási lehetőség várhatóan megjelenik; a szervezők e várható nehézség megoldásának lehetőségeit is megvitatták a szakmai konferencián.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Lendületet kaphatnak a csapatsportok

Idézetek

Gajdics Attila, a Concorde Csoporthoz tartozó Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója
„Az elmúlt hat évben bevált gyakorlattal rendelkező, megbízható filmtámogatási rendszer alakult ki, melynek köszönhetően jelentősen fejlődött a filmgyártási infrastruktúra is, és amely a magyar filmkultúra számára lényeges segítséget jelentett. Az adókedvezmények sporttámogatásokra való kiterjesztéstől azt reméljük, hogy bővülni fog a támogató vállalatok köre, és minden cég meg fogja majd találni azon területeket, amelyek közel állnak hozzá, legyen az film, színház vagy éppen a sport.”

Radnai Károly adószakértő, az OrienTax Tanácsadó Kft. ügyvezetője
„A reálhozam azonban még magasabb lehet, mert nem feltétlenül egy teljes év a finanszírozási idő, és a következő év adóelőlege is jelentősen csökkenthető.”

Dr. Lendvai András, a Simándi Bird & Bird Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje
„Azért tartottuk fontosnak, hogy a véglegesítés előtt egy konferencia keretein belül áttekintsük az új adókedvezmény-rendszer sporttámogatásra vonatkozó elemeit, mert úgy látjuk, hogy az új rendszer lényegesen átalakítja a sporttámogatások szerződéses rendszerét, amire már most érdemes megkezdeni a felkészülést.”

Dr. Fazekas Attila sportjogász, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportigazgatási Főosztályának vezetője
„A törvénycsomag célja stratégiai jelentőségű, hiszen a Sport XXI. Nemzeti Sportstratégiában a sportolással összefüggésben megfogalmazott mutatók, valamint a sportos életmód hiányának különböző szakterületeket érintő mérőszámai egyaránt lesújtó képet mutatnak más, fejlett országok hasonló adataihoz képest. Ezek javítása a törvénycsomagban biztosított lehetőségek által számszerűsíthető módon pozitív hatással lesznek a sport magánfinanszírozását biztosító vállalati-üzleti kör és a sportszervezetek, versenyzők számára egyaránt.”

Kapcsolódó tartalmak

A Concorde Értékpapír Zrt. honlapja
Az OrienTax Tanácsadó Kft. honlapja
A Simándi Bird & Bird Ügyvédi iroda honlapja

Céginformációk

A Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft.
A Concorde 2004-ben úttörőként lépett a hazai filmtámogatási piacra. Célja az alapításkor az volt, hogy professzionális pénzügyi közvetítői szerepet töltsön be a Mozgóképtörvény nyújtotta adókedvezményt igénybe venni kívánó nagyvállalatok és a filmgyártók között. A Concorde a hazai filmkultúra és filmipar egyik legnagyobb üzleti alapú támogatója, indulása óta több mint 8 milliárd forintot közvetített a hazai filmgyártás számára. Segítségével több mint 150 játékfilm, dokumentumfilm, tv-sorozat, illetve rajzfilm készült el együttesen kb. 40 milliárd forint értékben.
2010-től a Concorde a társasági adó törvény nyújtotta kereteken belül további adókedvezmény lehetőséget kínál a támogató vállalatoknak az előadó művészet támogatásával.

Az OrienTax
Az OrienTax Tanácsadó Kft-t független adótanácsadók alapították 2009-ben. A cégnél dolgozó szakemberek Big4 nemzetközi tanácsadó cégeknél szerezték több mint egy évtizedes szakmai tapasztalatukat, ezáltal multinacionális és hazai vállalatokat a Big4 tanácsadókkal azonos szakmai színvonalon, a nemzetközi és magyar adózás számos területén, angol és magyar nyelven egyaránt kiszolgál a társaság.
A cég ügyfeleinek döntő többsége – a 2009-es indulás ellenére – nemzetközi nagyvállalatok közül kerül ki, dinamikusan bővülő megrendelések mellett.

A Simándi Bird & Bird Ügyvédi iroda
A Bird & Bird nemzetközi ügyvédi iroda, amely 2008 szeptemberében lépett be a kelet-közép európai piacra. Az iroda munkatársai kiemelkedő, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező jogászok. A Bird & Bird 1846-ban Londonban alakult, és mára több mint 800 jogásszal rendelkező irodahálózattal rendelkezik Budapesten, Düsseldorfban, Frankfurtban, Hágában, Helsinkiben, Hong Konban, Londonban, Lyonban, Madridban, Milánóban, Münchenben, Párizsban, Pekingben, Pozsonyban, Prágában Romában, Sanghajban, Szingapúrban, Stockholmban és Varsóban.
A Bird & Bird Magyarországon részt vett filmfinanszírozással és előadó művészeti támogatással kapcsolatos ügyekben, nemzetközi sportjogi praxisa pedig számos kiemelt szervezet és projekt, például az Angol Futballszövetség és a Londoni Olimpia tanácsadója.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr