rss
Szorosabb együttműködésről tárgyaltak a magyar és a német gyáriparos csúcsszervezetek elnökei

Szorosabb együttműködésről tárgyaltak a magyar és a német gyáriparos csúcsszervezetek elnökei

Az MGYOSZ elnökének meghívására érkezett Budapestre Hans-Peter Keitel, a Német Iparszövetség első embere. A múlt pénteki hivatalos látogatáson a magyar és a német szövetségek elnökei a szervezetek közötti kapcsolat erősítéséről és a gazdasági együttműködés új lehetőségeiről tárgyaltak, valamint látogatást tettek Orbán Viktor miniszterelnöknél és Cséfalvay Zoltán államtitkárnál is.

Kulcsinformációk

  • Hans-Peter Keitel a többi között arról tárgyalt az MGYOSZ vezetőségével, hogy a magyar és a német Szövetségek miként mélyíthetik el szakmai együttműködésüket.
  • A magyar-német gazdasági kapcsolatok és a két szervezet súlyát is jelzi, hogy Prof. Dr. Cséfalvay Zoltán gazdaságért felelős stratégiai államtitkár, Dorothee Janetzke-Wenzel német nagykövet asszony és Dr. Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta a BDI és az MGYOSZ elnökét.
  • A megbeszéléseken olyan témákról esett szó, mint a kétoldalú együttműködés lehetőségei, kilátásai; a hamarosan esedékes soros magyar EU-elnökség; az energiadiverzifikáció és a zöld energia kérdésköre; valamint a két ország szociális párbeszéd rendszerének gyakorlata.
  • Mindezek mellett a felek megállapodtak abban is, hogy a jövőben a magyar szövetség betekintést nyerhet a német duális szakképzés struktúrájába, illetve megismerheti más területek legjobb német gyakorlatait.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Szorosabb együttműködésről tárgyaltak a magyar és a német gyáriparos csúcsszervezetek elnökei

Fényképek

Idézetek

Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke
“A 2011 júniusában esedékes, Budapesten megrendezésre kerülő BUSINESSEUROPE elnökségi ülés kiemelt jelentőségű számunkra, itt lesz lehetőségünk a soros magyar EU-elnökség tapasztalatait és az abból következő feladatokat összefoglalni. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy hivatalos tárgyalásokkal, stratégiai együttműködésekkel készítsük elő a jövő évi budapesti ülést.”
“Mivel Németország egyrészt Európa vezető gazdasági ereje, másrészt Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, különös jelentőségű számunkra a BDI és az MGYOSZ még szorosabb, kölcsönös érdekekre épülő, harmadik piacokon is kiaknázható együttműködése.”

Prof. Dr.-Ing. Hans-Peter Keitel, a BDI elnöke
“Magyarország és Németország nemcsak politikai partnerekként, de gazdaságilag is szoros kapcsolatban állnak az Európai Unión belül. Németország tekinthető ugyanis Magyarország legjelentősebb kereskedelmi partnerének, ebben a tekintetben megelőzve Ausztriát, Oroszországot, Olaszországot és Franciaországot is. Ezt támasztja alá az a tény is, miszerint 2009-ben Magyarország kereskedelmének több mint negyedét Németországgal folytatta. Bízom tehát országaink szoros együttműködésének folytatásában és annak eredményességében; különösen most, a 2011. első felében esedékes magyar soros EU-elnökség előtt.”

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja

A BDI honlapja

A BUSINESSEUROPE honlapja

Céginformációk

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

Bundesverband der Deutschen Industrie
A Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) mint a német ipari és iparközeli szolgáltatóvállalatokat tömörítő csúcsszervezet 36 szakmai szövetség, valamint több mint százezer vállalkozás és közel hétmillió munkavállaló érdekeit képviseli a politika és a nyilvánosság előtt egyaránt. Az 1949-ben alakult szövetség is erősíti részvételével a BUSINESSEUROPE-ot – Prof. Dr.-Ing. Hans-Peter Keitel, a BDI elnöke ugyanakkor az európai érdekképviseleti szervezet elnökségének is tagja.

BUSINESSEUROPE
A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezete, 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja..20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé: az MGYOSZ elnökének kinevezése két évre, a 2010. július 1-től 2012. június 30-ig terjedő időszakra szól, magában foglalva a magyar elnökség féléves időszakát is.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr