rss
Megállított pillanatok – a tévéképernyőről a festővászonra. Tom Fabritius kiállításával nyitotta meg új, Mozsár utcai helyszínét a Deák Erika Galéria

Megállított pillanatok – a tévéképernyőről a festővászonra. Tom Fabritius kiállításával nyitotta meg új, Mozsár utcai helyszínét a Deák Erika Galéria

Igazi különlegességgel nyitotta meg új kiállítóterét a Pesti Broadway szomszédságába költöző Deák Erika Galéria október 21-én. A kortárs magyar és külföldi képzőművészetet már több mint egy évtizede bemutató Galéria a fiatal német festőművész, Tom Fabritius alkotásait mutatja be első ízben a magyar közönség számára. Az Európa-szerte ismert művész alapvető inspirációs forrása a televízió: alkotásait a tévéjelenetek megállított képei ihletik.

Kulcsinformáció

  • Az eddig lakásban működő Deák Erika Galéria október 21-én nyitotta meg új, mindenki számára jól megközelíthető helyszínét a Mozsár utcában.
  • A Galéria elsőként a fiatal német festőművész, Tom Fabritius (1972) alkotásait mutatja be a magyar közönség számára. A kiállítást dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg.
  • Tom Fabritius alkotó technikája különleges, hiszen a művész alapvető inspirációs forrását a televízió jelenti. A művész a lenémított készüléket nézve választja ki azt a jelenetet, amelyet később a vásznon örökít meg.
  • Tom Fabritius alkotásai Magyarországon most először láthatók. A Stopped című kiállítás 2010. október 21. és november 27. között tekinthető meg.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Megállított pillanatok – a tévéképernyőről a festővászonra

Fényképek

Videó

Idézetek

Deák Erika, a galéria névadó tulajdonosa

“A kortárs galériák nyújtotta kiállítási lehetőség rendkívül fontos a fiatal művészek számára, hiszen a legtöbb gyűjtő a galériák kínálatából tájékozódik. Ugyancsak sokat számít a teret biztosító galériák nemzetközi tapasztalata és kapcsolati tőkéje, amely lehetőséget teremt a magyar művészek számára a külföldi bemutatkozásra.”

“Tom Fabritius alkotásai Magyarországon most először láthatók: ezekkel a képekkel valódi csemegét szeretnénk kínálni a magyar gyűjtők és a kortárs festészet rajongói számára.”

Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója

“Nagy öröm számomra, hogy Deák Erika egy olyan kiállítóteret választott a galéria számára, amely nagyban hozzájárulhat a Pesti Broadway-nek is nevezett városrész kiteljesedéséhez. Az itt elsőként kiállító tehetséges  művész, Tom Fabritius képei méltóképpen reprezentálják a galéria szerepét a kortárs művészet hazai népszerűsítésében.”

Kapcsolódó tartalmak

Art and the city: magyar kortárs galéria sikere New Yorkban

A Deák Erika Galéria weboldala

Céginformáció

Az 1998-ban a New Yorkból hazatérő Deák Erika által alapított galéria célja a tehetséges kortárs magyar és külföldi művészek több generációjának bemutatása mind a hazai, mind a nemzetközi műkedvelő és műgyűjtő közönségnek. Folyamatos kiállítási lehetőséget biztosít a támogatott kortárs művészek számára, valamint évek óta rendszeresen vesz részt jelentős művészeti vásárokon, fórumokon többek között Berlinben, Baselben és Frankfurtban. Így vált az idén ősszel New Yorkban is kiállított Alexander Tinei a nemzetközi műgyűjtők körében is ismertté. A Deák Erika Galériában kiállító képzőművészek között a New Yorkban most bemutatottak mellett olyan nevek szerepelnek, mint Bullás József, Clemens Krauss, Eike, Ghyczy Dénes, Hecker Péter, IRWIN, iski Kocsis Tibor, KissPál Szabolcs, Pintér Gábor, Magyarosi Éva, Muntadas, Moizer Zsuzsa, Hitka Viktória és Menno Aden.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr