rss
Vasárnap rajtol La Rochelle-ből a világkörüli szóló-vitorlásverseny, a VELUX 5 OCEANS

Vasárnap rajtol La Rochelle-ből a világkörüli szóló-vitorlásverseny, a VELUX 5 OCEANS

Október 17-én indul útjára a négyévente megrendezésre kerülő,  öt kontinenst érintő földkörüli szóló-vitorlásverseny, a 2010-2011-es VELUX 5 Oceans. A 30,000 tengeri mérföldet felölelő megmérettetésen hat ország vitorlázói indulnak el. A kihajózás mellett gazdag program várja az érdeklődőket: részt vehetnek a VELUX Cégcsoport „Fenntartható életmód” rendezvényén, ahol a 2009-es koppenhágai klímacsúcson bemutatott VELUX Ház, benne a hatalmas „Digitális Nap” fény-installáció is megtekinthető lesz, valamint átadják az építészhallgatóknak szóló 2010-es Nemzetközi VELUX Díjakat is.

Kulcsinformációk

 • Október 17-én La Rochelle-ből hajóznak ki az egyedülálló földkörüli szóló-vitorlásverseny, a VELUX 5 OCEANS résztvevői.
 • Hat ország vitorlázói vágnak neki a 30,000 tengeri mérföldnek: Lengyelország, USA, Belgium, Kanada, Nagy-Britannia, valamint Ausztrália képviselteti magát.
 • A VELUX Cégcsoport által második alkalommal támogatott 2010-2011-es világverseny öt kontinenst érint, a verseny 28 éves történetében az összes indulónak csak 65%-a, 73 kapitány ért célba.
 • A hétvége La Rochelle-ben a fenntartható fejlődésről is szól.  A VELUX Cégcsoport által szervezett „Fenntartható életmód” rendezvény a széndioxid kibocsátás csökkentésének fontosságára hívja fel a figyelmet.
 • A vitorlások mellett ismét megtekinthető lesz az ENSZ 15. Éghajlatváltozási Konferenciájára (COP15) készült VELUX Ház, amely a koppenhágai csúcstalálkozó bejáratául szolgált.
 • A VELUX Házon belül tekinthető meg a Digitális Nap (Digital Sun), a megújuló energiát adó Napot szimbolizáló 1 tonnás fény-installációt Steven Scott angol fény-művész tervezte.
 • La Rochelle-ben e hétvégén adják át az IVA (International VELUX Award for Students of Architecture) díjait is.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Vasárnap rajtol La Rochelle-ből a világkörüli szóló-vitorlásverseny, a VELUX 5 OCEANS

Fényképek

A további versenyzők fotói az alábbi ftp-címen érhetők el:

FTP szerver cím:
ftp://partnerftp.vkr-holding.com
Felhasználónév:
ftp_velux_press
Jelszó:
$ddz5587

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője

“A világkörüli vitorlásverseny képviseli mindazt, ami központi jelentőségű a vállalat életében: a kiemelkedő teljesítmény, a kapitányokat segítő, koncentrált együttműködést igénylő háttérmunka, valamint a természet erőinek, a napfénynek és a szabad levegőnek a tisztelete, ugyanakkor szolgálatunkba állítása.”

“A vitorlásverseny során az indulók eredménye nagyban függ az időjárástól, az elemek ismeretétől. Nagyon fontos üzenete van annak, hogy a start mellett az éghajlatváltozás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése kapja az egyik főszerepet a hétvégén megrendezésre kerülő „Fenntartható életmód” esemény során. Ez a problémakör ugyanis kiemelkedő helyen szerepel a VELUX Cégcsoport mindennapos életében, termékfilozófiájában.”

“Akár termékfejlesztésről, akár az vállalatműködésről van szó, a VELUX Cégcsoport mindig szem előtt tartja a megújuló energiák hatékony kihasználását, s ezáltal egy egészségesebb, tisztább környezet kialakítását.”

Kapcsolódó tartalmak

Háttéranyag: a versenyzők bemutatása

Háttéranyag: a VELUX Ház bemutatása

A VELUX 5 Oceans honlapja (angol nyelvű)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

Idén a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.

A VELUX 5 OCEANS-ről

Az október 17-én induló, 2010-2011-es VELUX 5 OCEANS szólóvitorlás verseny a második, melyet a VELUX Cégcsoport támogatásával rendeznek meg. Az első mezőny 1982-ben rajtolt el, ám a verseny gyökerei ennél is korábbra nyúlnak vissza: David White szólóvitorlázó 1979-ben vetette fel egy világkörüli verseny ötletét, s az első 17 hajó 1982 őszén hagyta el a kikötőt (Goat Island, Newport, Rhode Island). A BOC Challenge (British Oxygen Corporation) során négy főbb megállót érintettek a részt vevők, Cape Town-t, Sydney-t, Rio de Janeiro-t, majd végül ismét Newport kikötőjét. 1998-tól a verseny „A világ körül egyedül” nevet vette fel (Around Alone), s 2006 óta viseli a VELUX 5 OCEANS nevet.

A verseny embert próbáló, a fedélzeten naponta 7000 Kcal-ra lesz szüksége a kapitányoknak, és átlagosan mindössze 30 perc alvásra lesz egyhuzamban lehetőségük. A rendezvény 28 éves történetében eddig két ember vesztette életét a nem mindennapi megmérettetésen, és hét hajó süllyedt el a tengeren. A legidősebb versenyző 67 évesen teljesítette a távot, s mindössze az indulók 65%-a, 73 kapitány ért célba a 28 év alatt.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr