rss
A szlovák vállalatvezetők a legoptimistábbak a régióban

A szlovák vállalatvezetők a legoptimistábbak a régióban

A Deloitte Central Europe által készített legfrissebb Business Sentiment Index felmérés eredményei azt mutatják, hogy a vizsgált közép-európai országok vállalatvezetői közül egyre többen lassan növekvő, pozitív várakozással tekintenek cégük és országuk gazdasági kilátásai elé. A felmérés fokozódó különbségeket jelez a térség egyes országai között: Míg a lengyel cégvezetők rendkívül pozitív várakozásai tartósan a régió legjobb gazdasági teljesítményét tükrözik vissza, Szlovákiában gyors és jelentős javulás tapasztalható a cégek gazdasági kilátásait illetően. Ezzel szemben Magyarországon, Romániában és a régió déli országainak többségében a vállalatvezetők túlnyomó része továbbra is döntően pesszimista cégük jövőbeni növekedési kilátásait tekintve.

Kulcsinformációk

  • Az általános kilátások folyamatos, lassú javulást mutatnak.
  • A 2010. szeptemberi felmérés egyértelmű “győztese” Szlovákia, hiszen ott a cégvezetőknek immár 71 százaléka van azon a véleményen, hogy az elkövetkezendő fél évre vonatkozó általános gazdasági kilátások javulást mutatnak.
  • A felmérés tanúsága szerint más országok eredményei nem annyira kiugróak, mint Szlovákiában vagy Lengyelországban.
  • A következő 12 hónapra vonatkozó kilátásokkal kapcsolatos magyarországi vélemények többé-kevésbé stagnálnak.
  • A hazai válaszadók 31 százaléka érzi ugyanakkor nehéznek, vagy kifejezetten nehéznek a hozzáférést a növekedéshez szükséges hitelekhez – ebből a szempontból jelenleg a magyar vállalatvezetők a leginkább pesszimisták a régióban.

Eredeti sajtóközlemény

A szlovák vállalatvezetők a legoptimistábbak a régióban

Fénykép

Seres Béla

Idézet

Seres Béla, a Deloitte közép-európai pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere:

“A beruházásokra, a foglalkoztatásra és a hitelek elérhetőségére vonatkozó kérdésekre adott válaszok többségében ugyan pozitív elmozdulás észlelhető, a térség országai azonban továbbra is lassú és óvatos léptekkel haladnak a fellendülés útján.”

Kapcsolódó tartalmak

A Deloitte BSI oldala

A Deloitte honlapja

Céginformációk

A Deloitte-ról
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.com/hu/magunkrol.

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember, Drabos és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 140 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 169.000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr