rss
Magyar Formatervezési Díjat kapott a VELUX fénycsatorna by Lovegrove

Magyar Formatervezési Díjat kapott a VELUX fénycsatorna by Lovegrove

Október 4-én ünnepélyes keretek között adták át a 2010-es Magyar Formatervezési Díjakat. A Termék kategória három díjazottja közül az egyik a VELUX Cégcsoport terméke, a VELUX fénycsatorna by Lovegrove lett. A világhírű formatervező, Ross Lovegrove tervei nyomán megszületett dizájn elem elismerését Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője és Tim Williamson, a Lovegrove Studio vezető formatervezője együtt vette át.

Kulcsinformációk

  • A VELUX fénycsatorna by Lovegrove a VELUX Cégcsoport és Ross Lovegrove kooperációjának eredménye.
  • A Magyar Formatervezési Díj a harmadik elismerés: elsőként a párizsi Batimaton bronzéremmel, második alkalommal pedig red dot díjjal jutalmazták.
  • A díjat Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője és Tim Williamson, Lovegrove saját műhelyének vezető dizájnere közösen vette át.
  • A fénycsatorna alapvető funkciója, hogy a tetőn keresztül természetes fényt vezessen be olyan, homlokzatoktól távol eső helyiségekbe, ahol nincs lehetőség tetőtéri ablak beépítésére, ezért csak mesterséges megvilágítás lenne alkalmazható.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Magyar Formatervezési Díjat kapott a VELUX fénycsatorna by Lovegrove

Fényképek

Videó

Idézetek

Ross Lovegrove, designer

A napfény használatának koncepciója, és az, hogy azt az otthonokba vigyük, inspirálóan hatott rám. Úgy gondolom, hogy a formaterv igazán egyszerű és letisztult, így a társadalom széles rétegeihez juthat el. A fénycsatorna önmagában is gyönyörű, maradandó értéket képviselő termék, az általam tervezett dizájn egyszerűen csak elegánsan és univerzálisan kiemeli ezeket a tulajdonságokat.

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője

Ross Lovegrove arról híres, hogy új anyagokkal dolgozik, és a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Emellett a zöld és a fenntartható tervezés népszerűsítésével is foglalkozik. A VELUX Cégcsoport számára szintén kiemelkedő jelentőséggel bír a fenntartható építészethez való hozzájárulás, így örültünk annak, hogy elfogadta a felkérésünket az együttműködésre. Reméljük, hogy a közös termék sikere hozzájárul ahhoz, hogy a fénycsatorna alkalmazása minél szélesebb körben elterjedjen.

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A Magyar Formatervezési Díjról

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
Idén a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport VELUX tetőtéri ablakokat, valamint más, a természetes fényt és a friss levegőt beengedő, így a környezetet, a mindennapi életet jobbá tévő épület- és létesítményelemeket fejleszt ki, állít elő és értékesít. A VELUX Cégcsoport anyavállalata a VKR Holding, amelynek tulajdonosa a VELUX Alapítványok. 2009-ben a VKR Group 2,1 milliárd eurós árbevételt generált.

A VELUX fénycsatorna by Lovegrove díjai

A red dot design award 1995 óta létezik. Megalapítása az első európai design center, a német “Design Zentrum Nordrhein Westfalen” nevéhez fűződik. Ma pedig az egyik legnagyobb, legelismertebb és legszínvonalasabb nemzetközi megmérettetés. A red dot díj eredetileg red punkt díj néven vált ismertté. A díjra 3 kategóriában (termék dizájn, kommunikációs dizájn, dizájn koncepció) lehet nevezni.

Batimat -- Nemzetközi Építőipari Szakvásár, mely a legnagyobb építőipari esemény a világon. Kétévente rendezik meg, legutóbb 2009-ben került rá sor. Itt már előzetesen bemutatták a VELUX fénycsatorna by Lovegrove terméket és megkapta a formatervezési verseny bronzérmét.

A Magyar Formatervezési Díj pályázat célja a formatervezés teljesítményének bemutatása és népszerűsítése, a formatervezés kiemelkedő alkotóinak elismerése, valamint a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességének javítása a formatervezés eszközeivel. A díjat a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében a Magyar Formatervezési Tanács hirdeti meg, különdíjat adományoz az Nemzeti Erőforrás Minisztérium, és a Magyar Formatervezési Tanács.

Az Ipari Formatervezési Nívódíj pályázatot először 1979 őszén hirdették meg. A pályázat és a díjazottakat bemutató kiállítás az évek során a szakma egyik legfontosabb eseményévé vált. A Magyar Formatervezési Tanács 2003-ban a pályázati rendszert átalakította, ennek jegyében Magyar Formatervezési Díjra keresztelte.

A VELUX fénycsatorna by Lovegrove 2010-ben a termék kategória egyik díjazottja lett.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr