rss
Kiemelkedően magas bevétel az autista alkotók műveiből rendezett aukción

Kiemelkedően magas bevétel az autista alkotók műveiből rendezett aukción

Több mint 26 millió forintot gyűjtöttek össze a Concorde Csoport és a Mosoly Otthon Alapítvány által kezdeményezett Fogadj be! program művészeti aukcióján a Műcsarnokban, melyen most első alkalommal autista fiatalok alkotásait bocsátották árverésre.

Kulcsinformációk

  • Több mint 26 millió forint gyűlt össze 18 autista alkotó 100 művére adott licitek alapján a második Fogadj be! kamaraárverésen szeptember 26-án.
  • A Fogadj be! program célja a képzőművészet és az autista fiatalokat gondozó lakóotthonok támogatása, középpontjában egy aukció áll.
  • Ebben az évben Tarr Hajnalka, az első aukción résztvevő képzőművész művészeti foglalkozásainak és közvetve a Fogadj be! program gyümölcseinek árverezésére került sor a Műcsarnokban.
  • A licitek ezúttal egy alkalomra szóló elköteleződést jelentettek az alkotásokat megvásárlók számára.

Eredeti sajtóközlemény

Link:  Kiemelkedően magas bevétel az autista alkotók műveiből rendezett aukción

Fényképek

Idézetek

Jaksity György, a Concorde Csoport és a Mosoly Otthon Alapítvány elnöke, a Fogadj be! program ötletgazdája

„Rendkívüli öröm számomra, hogy ilyen szép eredményt értünk el, mert nagyon speciális témát választottunk az idei aukciónak. Hittünk abban, hogy ezek az alkotások, melyek a Tarr Hajnalka által indított művészeti foglalkozások alatt jöttek létre, valódi művészeti értékkel rendelkeznek és érdemes rájuk több figyelmet fordítani. Természetesen ez a mi értelmezésünk, és rábíztuk a kamaraárverés vendégeire, hogy milyen megfontolásból licitáltak a képekre; mert művészetnek ítélték meg, amit láttak, vagy csak a jószándék vezérelte őket. A végeredményt illetően ez másodlagos”

Virág Judit művészettörténész, a Virág Judit Galéria társtulajdonosa

„Fontos mérföldkő ez az aukció, mert ez volt az első alkalom, hogy ilyen magas értékben vásároltak gyűjtők és mecénások nem hivatásos, a képzőművészeti kánonban még nem megszilárdult pozíciójú alkotóktól, segítséggel élő fiataloktól.”

Petrányi Zsolt, a Műcsarnok főigazgatója

„Ezekről az alkotásokról nehéz lenne megmondani, hogy kortárs művek-e vagy sem: érzékenységük, érzelmességük és anyaghasználatuk miatt bármely magasművészeti alkotással felveszik a versenyt.”

Czunyi Zsuzsanna, a Mosoly Otthon Alapítvány igazgatója

„A válság más szektorok mellett talán leginkább a non-profit szférát érintette igen súlyosan. Sok visszajelzést kaptunk a program indulása óta eltelt két évben arról, milyen lényeges, gyakran a túléléshez szükséges segítséget jelentett az egyes lakóotthonok számára a támogatás, mellyel a hároméves szerepvállalásnak köszönhetően stabilan tudtak tervezni. Ez pedig már önmagában nagy szó. A mostani eredmények újabb megerősítést adnak az otthonokban zajló munkához, az pedig külön öröm számomra, hogy az ott élő, főként autista alkotók munkái kerültek kalapács alá, akik értéket teremtettek, és maguk is jelentős mértékben hozzájárulhatnak otthonuk fennmaradásához.”

Kapcsolódó tartalmak

Az aukciót beharangozó SMR

A MOHA oldala

A Concorde Csoport honlapja

A Litera az első aukcióról

Céginformációk

A Mosoly Otthon Alapítványról

A Concorde Csoport és a Mosoly Alapítvány által 2006-ban közösen létrehozott szervezet célja, hogy az autista, értelmileg sérült, illetve halmozottan sérült gyerekek és fiatal felnőttek számára nappali intézményeket, bentlakásos otthonokat hozzanak létre, illetve hozzájáruljanak a már meglévő intézmények fejlesztéséhez. Ezenkívül speciális programokat és kulturális eseményeket is szerveznek, művészi csoportokat támogatnak – mindezt az érdekvédelmi tevékenység területén dolgozó civil szervezetekkel együttműködésben.

A Concorde Csoportról

A Concorde Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 17 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr