rss
Generali: már 12 milliárd Ft felett a viharkár

Generali: már 12 milliárd Ft felett a viharkár

A Generali-Providencia Biztosító május óta csaknem 88 ezer kárbejelentést regisztrált a szélsőséges időjárás miatt, ezek becsült értéke meghaladja a 12 milliárd forintot. Ez kárértékben már most háromszor annyi, mint tavaly egész évben, amikor időjárás okozta elemi károkra csaknem 4 milliárd forintot fizetett ki a biztosító, összesen 47 ezer káresetre. Az idei viharok a gépjárművekben is jelentős károkat okoztak: a biztosító a casco terhére csaknem 600 esetet regisztrált, összesen 136 millió forint értékben.

Kulcsinformációk

  • A Generali adatai alapján a legnagyobb értékű vihar- és árvízkárok szeptember 13-ig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keletkeztek, itt a 12 251 bejelentés becsült kárösszege csaknem 3,88 milliárd forint.
  • A biztosítóhoz Budapestről érkezett a legtöbb kárbejelentés, összesen 12 886 darab, a károk összege itt 1,35 milliárd forint.
  • A Generali-Providencia Biztosító tavaly egész évben 47 ezer elemi kárbejelentést regisztrált, összesen 3,97 milliárd forint értékben. Ebből 26 ezer volt a vihar, 9 ezer a villámcsapás, 8 ezer a jégverés, 3 ezer a felhőszakadás, 50 darab pedig az árvíz okozta kár.
  • Az ingatlanok mellett az autókban is jelentős károk keletkeztek. Az utóbbi 4 hónapban 585 esetben sérült meg vihar vagy árvíz miatt gépjármű, a károk becsült értéke eléri a 136 millió forintot. A károk túlnyomó része – 536 bejelentés, a sérülések értéke 114 millió Ft – a vihar miatt, a fennmaradó káresetek pedig az árvíz miatt következtek be.

Az eredeti sajtóközlemény

Generali: már 12 milliárd Ft felett a viharkár

Fényképek

Idézetek

Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító Vagyon kárrendezési divízió vezetője

„Úgy tűnik, Magyarországon is hozzá kell szoknunk olyan szélsőséges időjárási jelenségekhez, melyeket az utóbbi évtizedekben többnyire csak külföldi híradásokban láthattunk. A hirtelen jövő, sok csapadékkal járó felhőszakadások, árvizek és szélviharok hatására az elemi káresetek száma az idei évben ugrásszerűen megnőtt a Generalinál is: csak az utóbbi négy hónapban közel 90 ezer káresetet regisztráltunk, míg tavaly egész évben ennek alig több mint a felét. Az extrém időjárási jelenségek hatására szinte nem maradt olyan értékünk, amit teljes biztonságban tudhatunk, egyre nagyobb szükség van arra, hogy biztosítsuk őket.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Károk az utakon – nem elég felelősen vezetni

Céginformáció

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr