rss
Nemzetközi összefogás keretében támogatnák a munkaadók a dolgozók pénzügyi részvételét a vállalatokban

Nemzetközi összefogás keretében támogatnák a munkaadók a dolgozók pénzügyi részvételét a vállalatokban

Még kevéssé elterjedtek a közép-kelet-európai régióban a munkavállalók pénzügyi részvételét célzó programok, azonban mind a vállalatok, mind a dolgozók nagy része támogatná ezek széleskörű bevezetését – derült ki az MGYOSZ ma bemutatott nemzetközi felmérésének eredményeiből. A projektben résztvevő hat ország munkaadói szervezete közös nyilatkozatban, nemzetközi összefogásban áll ki e juttatási rendszerek szélesebb körű bevezetésének ügye mellett.

Kulcsinformációk

  • Nemzetközi konferencia keretében mutatta be szeptember 24-én az MGYOSZ annak a felmérésnek az eredményeit, amely a munkavállalói pénzügyi részvétel mint juttatási rendszer közép-kelet-európai elterjedtségét, megítélését célzott feltérképezni.
  • Az EU társfinanszírozásában, valamint a Deloitte Zrt. szakmai támogatásával megvalósult „TOBEQU 3” projekt azt a két, hasonló témakörben végzett projektet követte, amelyek a programok jogi szabályozásának jobb megismeréséhez járultak hozzá.
  • A hat ország (Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Lettország, Románia és Bulgária) munkaadói és munkavállalói szövetségeinek együttműködésében megvalósult projekt eredményei az Európai Bizottság tapasztalatait is alátámasztották.
  • A nagyobb motivációt és erősebb lojalitást elősegítő juttatási rendszerek a régióban még kevéssé elterjedtek; a bevezetés akadályainak leküzdésére a projektpartnerek közös állásfoglalást alkottak, s megfogalmazták elvárásaikat.

Eredeti sajtóközlemény

Nemzetközi összefogás keretében támogatnák a munkaadók a dolgozók pénzügyi részvételét a vállalatokban

Fényképek

Videók

Idézetek

Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke
„Felmérésünk eredményeiből jól látható, hogy hazánkban, illetve régiónkban még kevéssé aknázták ki a társaságok a munkavállalói pénzügyi részvételi programok előnyeit a dolgozói motiváció erősítése érdekében.”
„A munkavállalók hangsúlyosabb bevonása a vállalat pénzügyi eredményeibe hosszú távon biztosíthatja a vállalkozások versenyképességét.”
„A BUSINESSEUROPE álláspontja szerint az uniós nemzeti adórendszerek jobb koordinációja szükséges ahhoz, hogy az akadályok megszűnjenek. Ezt segítené, ha az Unió egyik tagállamában bevezetett, adókedvezményekben részesülő programok a többi tagállamban is adókedvezményekre jogosítanák a résztvevőket. Így a vállalkozások a vállalati kultúrának megfelelő munkavállalói részvételi programokat tudnának kialakítani.”

Eleni Dapergola, az Európai Bizottság Foglalkoztatási Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának szakértője
„Jelenleg a pénzügyi részvételi programok és az azok elterjedését célzó törekvések igen változatosak az Európai Unión belül. Az egyes programok között tapasztalható eltérések jelentős gátat szabhatnak a nemzetközi munkavállalói pénzügyi részvételi programok bevezetésének és kiterjesztésének. Ugyanakkor, ez a sokszínűség elősegítheti, hogy a különböző munkavállalói pénzügyi részvételi rendszerek a nemzeti és a vállalati igényekhez a legjobban igazodjanak. A két prioritás közötti egyensúly megteremtése az Európai Bizottság feladata az előttünk álló években.”

Dr. Kövesdy Attila, a Deloitte Zrt. Adóosztályának vezetője
„A TOBEQU 3 projekt remek lehetőséget teremtett arra, hogy azonosíthassuk azokat az igényeket, amelyeket a munkaadók és a munkavállalók egy optimális ösztönző, pénzügyi részvételi programmal szemben támasztanak. Fontos kiemelni, hogy a munkavállalók nagy része tekintettel van az éppen aktuális üzleti környezetre, a munkáltató iránti lojalitás ugyanis nem feltétlenül pénzkérdés.”
„Jelen globális gazdasági helyzetben a többség elfogadja, hogy a lehetőségek korlátozottak, főként, ha a munkáltató hosszú távon is motiváló jövőképet kínál. E hosszú távú jövőkép körültekintő tervezéssel, a juttatási lehetőségek kiaknázásával jelenleg is biztosítható: kisebb költséggel nagyobb értékű és a munkavállalói ösztönzés tekintetében is költséghatékony juttatási formák alakíthatók ki.”

Kapcsolódó tartalmak

Munkavállalói pénzügyi ösztönző rendszerek – Növekvő munkavállalói motiváció, jobb vállalati eredmények (a nemzetközi felmérés eredményeit bemutató kiadvány)
A TOBEQU projekt honlapja
A TOBEQU 3 felmérés hazai eredményeit bemutató közlemény

Céginformáció

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak, amely Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A BUSINESSEUROPE 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban. A BUSINESSEUROPE 2010 júliusában Dr. Futó Pétert nevezte ki alelnökévé: az MGYOSZ elnökének kinevezése két évre, a 2010. július 1-től 2012. június 30-ig terjedő időszakra szól, magában foglalva a magyar elnökség féléves időszakát is.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban „company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.com/hu/magunkrol. A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember, Drabos és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 140 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 169.000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

Futó Péter matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd 1999-ben a Fundy értékesítése után szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, amelyik 10 év alatt Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). Futó Péter jelenleg a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr