rss
Art and the city: magyar kortárs galéria sikere New Yorkban: A kortárs művészet fővárosában mutatkoztak be a Deák Erika Galéria művészei

Art and the city: magyar kortárs galéria sikere New Yorkban: A kortárs művészet fővárosában mutatkoztak be a Deák Erika Galéria művészei

Hatalmas sikerrel kezdi az őszi évadot a kortárs magyar képzőművészetet már több mint egy évtizede népszerűsítő budapesti Deák Erika Galéria. A napokban két olyan tárlat is nyílik New Yorkban, ahol a galéria művészei, Alexander Tinei és Szűcs Attila is bemutatkoznak a nemzetközi műkereskedelem egyik legjelentősebb központjában.

Kulcsinformáció

  • A New York-i Hudson Valley Center for Contemporary Art múzeum tizennyolc közép-kelet-európai kortárs festő munkáit bemutató After the Fall című nagy csoportos  kiállítás szeptember 19-én nyílt meg. Az itt megjelenő alkotók között kapott lehetőséget a Deák Erika Galéria két művésze is: Alexander Tinei és Szűcs Attila.
  • Szűcs Attila festőművész első önálló amerikai, The Hidden and the Revered című kiállítását szeptember 23-ától egy hónapon keresztül tekinthetik meg a műkedvelők a Chelsea-ben található Priska C. Juscha Fine Art galériában.
  • Alexander Tinei (1967) moldáviai származású, lassan már egy évtizede Budapesten élő művész. Képeivel jelentős nemzetközi sikereket ért el külföldön is.
  • Szűcs Attila (1967) generációjának egyik legkiemelkedőbb festőművésze. Képeit Európában és az Egyesült Államokban számos csoportos és egyéni kiállításon mutatták be.

Az eredeti sajtóközlemény

Fényképek

VideóIdézet

Deák Erika, a galéria névadó tulajdonosa

„A New York-i meghívások óriási előrelépést jelentenek mind a galéria és az alkotók, mind a magyar kortárs művészet számára is, mivel mindkét kiállítóhely  jelentős szereplője a pezsgő amerikai képzőművészeti színtérnek. Művészeink külföldi jelenléte azt jelenti, hogy a közép-európai és magyar kortárs festészet mára a nemzetközi műkincspiac kikerülhetetlen szereplőjévé vált.”

Kapcsolódó tartalmak

Hudson Valley Center for Contemporary Art: After the Fall

Priska C. Juschka Fine Art: The Hidden and the Revered

A Deák Erika Galéria weboldala

Céginformáció

Az 1998-ban a New Yorkból hazatérő Deák Erika által alapított galéria célja a tehetséges kortárs magyar és külföldi művészek több generációjának bemutatása mind a hazai, mind a nemzetközi műkedvelő és műgyűjtő közönségnek. Folyamatos kiállítási lehetőséget biztosít a támogatott kortárs művészek számára, valamint évek óta rendszeresen vesz részt jelentős művészeti vásárokon, fórumokon többek között Berlinben, Baselben és Frankfurtban. Így vált az idén ősszel New Yorkban is kiállított Alexander Tinei a nemzetközi műgyűjtők körében is ismertté. A Deák Erika Galériában kiállító képzőművészek között a New Yorkban most bemutatottak mellett olyan nevek szerepelnek, mint Bullás József, Clemens Krauss, Eike, Ghyczy Dénes, Hecker Péter, IRWIN, iski Kocsis Tibor, KissPál Szabolcs, Pintér Gábor, Magyarosi Éva, Muntadas, Moizer Zsuzsa, Hitka Viktória és Menno Aden.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr