rss
Autista alkotók műveiből rendeznek aukciót

Autista alkotók műveiből rendeznek aukciót

Autista alkotók műveinek középpontba állításával folytatódik a segítséggel élő fiatalok helyzetének javítását a képzőművészettel összekötő Fogadj be! program, melyet 2008-ban indított útjára a Concorde Csoport és a Mosoly Otthon Alapítvány. Idén a művészeti és szociális szférában is egyedülálló koncepciót kialakítva autista művészek alkotásait árverezik el a Műcsarnokban szeptember 26-án egy kamaraárverésen.

Kulcsinformációk

  • A Fogadj be! program középpontjában egy aukció áll, melyen az első alkalommal fiatal képzőművészek vásárlással való segítése és lakóotthonok támogatása képezte az árverésre került tételeket.
  • A licitálók hároméves kötelezettséget vállaltak, aminek köszönhetően a legnehezebb időszakon segítették át a lakóotthonokat és a képzőművészeket. További fontos eredmény volt az a néhány esetben tartós, élénk kapcsolat, mely létrejött a résztvevők között.
  • Ebben az évben szeptember 26-án Tarr Hajnalka, az első aukción résztvevő képzőművész művészeti foglalkozásainak és közvetve a Fogadj be! program gyümölcseinek árverezésére kerül sor a Műcsarnokban.

Eredeti sajtóközlemény

Link: Autista alkotók műveiből rendeznek aukciót

Fényképek

Videók
Idézetek

Jaksity György, a Concorde Csoport elnöke

„Nagyon fontos számomra ez az aukció, de még fontosabb kérdés volt az indításakor, hogy mi fog történni utána. Az eredmény felülmúlta a várakozásaimat: a hároméves támogatás a legnehezebb időszakon segítette át a lakóotthonokat, és minden bizonnyal lényeges forrást jelentett a résztvevő képzőművészek számára is. Ebben az évben a Fogadj be! saját gyümölcseit, az elmúlt hónapokban a kortárs képzőművészeti életbe berobbant autista művészek alkotásait lehet majd megvásárolni, mert hiszünk abban, hogy kivételes minőséget képviselnek.”

„A szeptember 26-án megrendezendő kamaraaukcióval egybekötött estélyünkön a Műcsarnokban nemcsak megtekinthetőek, hanem megvásárolhatóak is lesznek ezek a minden szempontból nagyon egyedi, és a művészet iránt nyitott emberek számára izgalmas új kérdéseket felvető művek és a bevételt teljes egészében az otthonokban lakó művészek kapják, illetve az otthonok támogatására fordítjuk.”

„Az aukciós tételek leütése ezúttal nem három évre, hanem csak egyszeri vásárlásra szól, de természetesen abban bízunk, hogy a jövőben további művek megvásárlásával is lesz lehetőség ezen fontos ügy támogatására.”

Tarr Hajnalka képzőművész, a Fogadj be! program művészeti mentora

„Az árverezésre bocsátott tételek izgalmas, különleges vizualitású képek, melyek gyakran kísérteties hasonlóságot mutatnak a kortárs képzőművészek alkotásaival. Anélkül mutatnak művészi gesztusokat, így például a műveken belüli és azok közötti koherenciát, hogy céljuk lenne. Véleményem szerint ez reflektív művészet – anélkül, hogy reflektálna, és anélkül, hogy művészet akarna lenni.”

„Az a szép ezekben az absztrakt képekben, hogy habár valójában nem tudhatjuk, pontosan mit is ábrázolnak, mégis a maguk bátor minimalista módján sejtetik azt a világot, ami mögöttük, azaz az alkotóik elméjében húzódik”

Sugár János képzőművész, egyetemi tanár

“Nem értelmes az a kérdésfeltevés, hogy ez művészet vagy sem, mert azt azért régóta tudjuk, hogy a művészet elhelyezésében a nézőnek, a befogadónak komoly szerepe van. Ha egy olyan alkotást látunk, ami folyamatosan emlékeztet bennünket kérdésekre, az már teljesíti az összes kritériumot, amit a műalkotásoktól elvárunk.”

Kapcsolódó tartalmak

A MOHA oldala

A Concorde Csoport honlapja

A Litera az első aukcióról

Céginformáció

A Concorde Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 17 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zrt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. és a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr