rss
MGYOSZ-segítségnyújtás az árvízkárosult erdélyi településeknek

MGYOSZ-segítségnyújtás az árvízkárosult erdélyi településeknek

Személyesen adta át Futó Péter, az MGYOSZ elnöke Erdély két leginkább rászoruló községe, Bölön és Csíksomlyó árvízkárosult közösségeinek a legnagyobb magyarországi munkaadói szervezet tagjai által felajánlott adományokat a mai napon.

Kulcsinformációk

  • Húszezer euróval és húsz tonna cementtel járult hozzá a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége az árvízi károk enyhítéséhez.
  • Az MGYOSZ tagjai 2010 májusában, a Kárpát-medence térségére lecsapó heves esőzések és viharok idején fogtak össze az árvízkárosultak megsegítése érdekében.
  • Az adományok egy részét augusztus 26-án két erdélyi település, Bölön és Csíksomlyó árvízkárosult közösségeinek képviselői vehették át.
  • Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke kétnapos helyszínbejárás keretében adta át a legnagyobb magyarországi munkaadói szervezet adományait.
  • Az árvízkárosult erdélyi települések helyzetére Tőkés László hívta fel az MGYOSZ elnökének figyelmét. Tőkés László szintén részt vett a helyszínbejáráson és az adományátadáson.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: MGYOSZ-segítségnyújtás az árvízkárosult erdélyi településeknek

Videó

Televíziós felhasználásra alkalmas minőségű videofájl letöltése

Fényképek

Idézetek

Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke

„Legutóbbi találkozásunkkor Tőkés László bemutatta az árvízkárosult erdélyi települések helyzetét, és ennek hatására úgy döntöttünk, hogy az árvízkárok enyhítéséért gyűjtött adományok egy részét, egészen pontosan húszezer eurót, valamint húsz tonna cementet Bölön és Csíksomlyó újjáépítésére ajánljuk fel.”

„Tisztában vagyok vele, hogy felajánlásunk csak a károk töredékét képes enyhíteni, ám bízom benne, hogy ezzel is felhívjuk az erdélyi és a hazai vállalatok figyelmét az árvízkárosultak megsegítésének jelentőségére, és hogy ezáltal is hozzájárulhatunk a települések újjáépítéséhez.”

Kapcsolódó tartalmak

Gyűjtést kezdeményez az MGYOSZ az árvízkárosultak javára

Az MGYOSZ honlapja

A BUSINESSEUROPE honlapja (angol nyelvű)

Háttérinformációk

Futó Péter

Matematikusként végzett az ELTE-n, a matematikai tudományok kandidátusa. Az üzletember által alapított Fundy a kilencvenes években Magyarország és a régió egyik vezető édesipari vállalkozása volt, majd 1999-ben a Fundy értékesítése után szintén matematikus fiával együtt megalapította az ingatlanfejlesztéssel és tőkebefektetéssel foglalkozó Futureal Cégcsoportot, amelyik 10 év alatt Európa tizedik legnagyobb ingatlanfejlesztőjévé vált (PropertyEU 2010.Jan/Feb.). Futó Péter jelenleg a Futureal Cégcsoport elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.

Az erdélyi árvízkárok

Az Erdélyben pusztító árvizek Magyarlapádtól Udvarhelyszékig, Felcsíktól Háromszékig sok településen okoztak komoly károkat. A háromszéki Bölönben bekövetkezett július 18-i árvíz 95 ház és 300 háztáj elöntése, valamint a középítmények nagymértékű rongálása mellett halálos áldozatot is követelt. Csíksomlyón és a szomszédos falvakban (Csobotfalva, Csíkcsomortán, Csíkpálfalva) összesen 30 házat és közel 100 háztájat érintett az árvíz, emellett kisebb hidakat tett használhatatlanná.

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta a BUSINESSEUROPE tagja.

BUSINESSEUROPE

Az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE – korábban UNICE – Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A BUSINESSEUROPE 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr