rss
Tovább nőttek a viharkárok a hétvégi felhőszakadás óta

Tovább nőttek a viharkárok a hétvégi felhőszakadás óta

A múlt hét végén kezdődött heves esőzések és viharok miatt folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a Generalihoz. Szerda reggelig az időjárás miatt 2600 új kárbejelentést regisztráltak a biztosítótársaságnál, melynek 50%-a viharok, 30%-a villám, míg 10-10%-a felhőszakadás és jégeső miatt keletkezett. A biztosító május óta több mint 75 ezer elemi kárbejelentést vett fel, ezek becsült kárértéke meghaladja a 10 milliárd forintot. A kárbejelentések több mint 80 százalékát a Generali már lezárta.

Kulcsinformációk

 • Az elmúlt hónapokban tapasztalt rendkívüli időjárás országszerte jelentős károkat okozott.
 • A legnagyobb károk augusztus 18-ig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keletkeztek, itt a becsült kárösszeg több mint 3,3 milliárd forint.
 • A biztosítóhoz Budapestről érkezett a legtöbb kárbejelentés, összesen 11 695 darab, a károk összege meghaladja az 1,27 milliárd forintot.
 • 2010. május eleje óta összesen 75 436 elemi kárbejelentés érkezett a társasághoz, ezek becsült kárösszege eddig 10,69 milliárd forint.
 • A legtöbb kárt a vihar okozta, a bejelentett viharkárok száma meghaladja a 41 ezret. Emellett 18 488 kár a felhőszakadás, 10 100 a villám, 3 558 a jégeső, 2 206 pedig az árvíz miatt keletkezett.
 • A Generali folyamatosan, több csatornán fogadja a kárbejelentéseket (többek között a személyes ügyfélszolgálatokon, és a Generali TeleCenteren keresztül).

Az eredeti sajtóközlemény

Tovább nőttek a viharkárok a hétvégi felhőszakadás óta

Fényképek

Szikszai József

Generali viharkár statisztika - megyék

Generali viharkár statisztika

Idézet

Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító Vagyon kárrendezési divízió vezetője

 • „Egy-egy hirtelen vihar után tömegesen érkeznek ügyfeleink kárbejelentései. Hozzá kell szoknunk, hogy az éghajlatváltozás miatt a hirtelen felhőszakadások mindennapi jelenséggé válnak. Mind az elemi káresetek darabszáma, mint pedig a károk átlagos értéke növekszik.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Biztosítással a viharszezon ellen

A szélsőséges időjárás a mezőgazdaságot is sújtja

Időjárási károktól óv a Generali

Céginformációk

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr