rss
Munkavédelmi rajzfilmeket mutatott be az MGYOSZ

Munkavédelmi rajzfilmeket mutatott be az MGYOSZ

Szabó Győző közreműködésével készült az a két animációs oktatófilm, melyet a napokban mutatott be az MGYOSZ az egészséges munkavállalókért és a biztonságos munkahelyekért indított nemzetközi projekt keretében. Az építőipar és a szállítás-raktározás leggyakoribb balesetveszélyes példáinak felvázolásán keresztül a rövidfilmek célja, hogy – szórakoztató, egyúttal elgondolkodtató formában – mind a munkáltatók, mind a munkavállalók figyelmét felhívják a balesetek elkerülésének módjaira, azaz a munkahelyi biztonság alapelveire.

Kulcsinformációk

  • A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége két rövid oktatófilm segítségével igyekszik bemutatni a két legveszélyesebb iparág, az építőipar, valamint a szállítás és raktározás leggyakoribb balesetveszélyes helyzeteit.
  • Az ACG Reklámügynökség által készített oktatófilmek bemutatják, melyek a kerülendő helyzetek és a követendő szabályok az állványozás, földmunka, vagy éppen a kézi anyagmozgatás során.
  • Az animációk könnyed hangulatát garantálja, hogy a munkaadó figuráját Szabó Győző „alakítja”: a színész önkéntesen vett részt a projektben, hangját ingyen adta filmeknek.
  • Előzmény: 2009 márciusában az MGYOSZ pályázatot nyújtott be az Európai Bizottsághoz, melynek keretében júniusban elindíthatta „IOSHA – Improving the Occupational Safety and Health (OSH) awareness of employers and employees in CEE (A közép-kelet-európai munkaadók és munkavállalók egészség- és biztonságtudatosságának fejlesztéséért)” elnevezésű projektjét. A programban az MGYOSZ-on kívül öt ország társszervezete vett részt; a hat ország 709 munkáltatói és 381 munkavállalói képviselője által kitöltött IOSHA kérdőívek eredményeiről az MGYOSZ 2010. májusi nemzetközi konferenciáján, illetve az azzal párhuzamosan megtartott sajtótájékoztatón számolt be.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Munkavédelmi rajzfilmeket mutatott be az MGYOSZ

Videók

Fényképek

Idézetek

„Az esetleges balesetek vagy megbetegedések miatti távollétek nemcsak a munkavállalóknak, de a munkáltatóknak is felesleges jövedelemkiesést, illetve ráfordítást jelentenek – holott egy megfelelően menedzselt Munkahelyi Egészség- és Biztonságvédelem (MEB) rendszer által szavatolható a dolgozók egészsége és jólléte.”

„A rajzfilmekkel nem az elrettentés, hanem a jobb odafigyelés elérése a célunk: úgy véljük, az animációs figurák és a szórakoztató hangvétel emberközelibbé, befogadhatóbbá teszik a témát mindkét fél számára. Ezért is bízunk abban, hogy minél több vállalat mutatja majd be dolgozóinak a filmet, illetve, hogy minél szélesebb réteg számára hozhatjuk elérhető közelségbe a munkabiztonság rendkívül fontos kérdéskörét.”

Mandrik István munkáltatói munkavédelmi ügyvivő, MGYOSZ / OÉT

Kapcsolódó tartalmak

Az egészséges munkavállalókért és a biztonságos munkahelyekért (Az IOSHA felmérés eredményei, pdf)

Nem romlott a válság hatására a munkaegészségügy és a munkahelyi biztonság helyzete Európában

Céginformációk

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít.

IOSHA
Az európai és nemzeti stratégiai célokkal összhangban az MGYOSZ 2009 márciusában sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Bizottsághoz „IOSHA Improving the OSH (Occupational Safety and Health) awareness of employers and employees in CEE (A közép-kelet-európai munkaadók és munkavállalók egészség- és biztonságtudatosságának fejlesztéséért)” címmel. A 2009 júniusában indult projekthez partnerként csatlakozott az osztrák, szlovén, horvát, szlovák és román munkaadói és gyáriparos szövetségek is. Támogató szervezetként a projektet a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Közép-Európai Központja, valamint a BUSINESSEUROPE, és az ETUC (a munkaadók és munkavállalók európai csúcsszervezetei) jegyzik. A projektmunkába bekapcsolódott hat nemzeti csúcsszakszervezet, Magyarországon az MSZOSZ és az ÉSZT.

BUSINESSEUROPE

Az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE – korábban UNICE – Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A BUSINESSEUROPE 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban. Az MGYOSZ 2005 óta tagja a szervezetnek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr