rss
Magyar világrekord a szerepjátékban!

Magyar világrekord a szerepjátékban!

A Guinness Rekordok Könyvébe írta be névjegyét a Debreceni Egyetem csapata azzal, hogy felállította az asztali szerepjáték világrekordját. “Senki nem művelte még ezt a játékot 48 órán keresztül bejegyzett keretek között. Büszkék vagyunk, hogy magyarok érhettek el ilyen sikert  elsőként” – mondta Györfi Péter, a kísérlet főszervezője.

Kulcsinformációk

  • Guinness-bizottság előtt 48 órán keresztül játszottak (55 percenként 5 perc szünet)
  • A Guinness-elnök is többször ellátogatott a rekord színhelyére
  • Csapat: Kossuth Lajos Kollégium RPG (szerepjáték) Klub 4 tagja, a Debreceni Egyetem (DE) hallgatói
  • Györfi Péter, DE hallgató: főszervező, az egyik mesélő
  • Szerepek: varázslóegyetemek hallgatói/ elszegényedett nemesi család sarjaként folyami csempészvállalkozók

Az eredeti sajtóközlemény

Magyar világrekord a szerepjátékban!

Fényképek

Györfi Péter mesélő, főszervező Asztali szerepjáték - Guinness-rekord Asztali szerepjáték 2. - Guinness-rekord

Idézetek

Györfi Péter főszervező, a Debreceni Egyetem másodéves, levelezős andragógia szakos hallgatója:

„Többek között azért is izgalmas egy ilyen szerepjáték, mert a szituációk az életben is visszaköszönnek. A rekordkísérlet eredménye pedig külön öröm számomra, mert ugyan nagyon fogékony vagyok a fantasy-ra, és már 10 éve »űzöm ezt a sportot«, de eddig még soha nem versenyeztem.”

Kapcsolódó tartalmak

A Debreceni Egyetem honlapja

A szerepjátékról bővebben

Céginformációk

DEBRECENI EGYETEM
A Debreceni Egyetem megszakítás nélküli, 472 éves múlttal ma az ország legrégebben, folyamatosan ugyan-abban a városban működő felsőoktatási intézménye. 32 ezer hallgatójával és 1600 oktatójával az ország egyik legnagyobb egyeteme, amely 15 karával és 25 doktori iskolájával a legszélesebb képzési és kutatási kínálatot nyújtja. Az egyetemen csaknem 3000 külföldi diák tanul, közülük 2000 az angol nyelven is folyó szakokon.
Az oktatómunka, és különösen a kutatómunka minőségét jelzi, hogy az oktatók közel kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik, köztük 30 professzor a Magyar Tudományos Akadémia rendes, vagy levelező tagja.
Ez a kiemelkedő szellemi központ, hatalmas oktatási és K+F kapacitás egyre jelentősebb hatással van a régió gazdasági és társadalmi fejlődésére, kulturális felemelkedésére, egyre nagyobb figyelmet fordít a tudásalapú gazdaság és társadalom igényeinek minél hatékonyabb kiszolgálására, a regionális tudásközpont szerepkör betöltésére.

SZEREPJÁTÉK – ROLE PLAYING GAME
A szerepjáték egy társasjáték, amelyben a játék az asztalnál ülök képzeletében, egy közösen elképzelt fantáziavilágban zajlik.  A történetet a játékosok a mesélő irányításával maguk alakítják ki, egy-egy képzeletbeli karaktert megszemélyesítve. A legelterjedtebb az asztali játék, itt a játékosok csak szóban közlik, illetve jelzik a karakterek tetteit. Az előadásmódja az egyes szereplőknek általában E/1-ben zajlik, és megengedett mindenféle, a játékot segítő nonverbális eszköz. A résztvevők több asztalnál játszanak, és a játékasztalt nem hagyhatják el.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr