rss
Mezőgazdasági károk: még augusztusban is jöhet jég- és viharverés

Mezőgazdasági károk: még augusztusban is jöhet jég- és viharverés

Az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás, a jégesők és a viharok nem csak a lakóházakban okoztak hatalmas károkat, de sajnos a mezőgazdaságból élőket is nagyon nehéz helyzetbe hozták. A Generali-Providencia Biztosító Zrt. július végéig több mint 1900 ilyen káresetet regisztrált, a jég- és viharkárok becsült értéke közel 2,3 milliárd forint. Ez utóbbi messze az egyik legmagasabb a hazai biztosítótársaságok által mért kárértékek között.

Kulcsinformációk

 • A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) júliusi adatai alapján eddig közel hétezer mezőgazdasági káresetet jelentettek be a biztosítótársaságoknál.
 • A Generali hozzávetőlegesen 700 millió Ft-ot fizetett ki a károsultaknak, pedig az  ilyenkor szokásos augusztusi jég- és viharszezon még előttünk áll.
 • A Generali megnövelte szakértőinek számát annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elvégezhesse a kárszemléket.

Az eredeti sajtóközlemény

Mezőgazdasági károk: még augusztusban is jöhet jég- és viharverés

Idézetek

Oláh Ferenc, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. KKV és Mezőgazdasági Értékesítési Osztályának vezetője

 • „A Generali munkatársai folyamatosan dolgozzák fel a bejelentéseket, a társaság eddig hozzávetőlegesen 700 millió Ft-ot fizetett ki a károsultaknak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen a kárrendezés és minden mezőgazdaságból élő ügyfelünket kártalanítsunk.”
 • „Csongrád és Békés megye egy-egy részén olyan hatalmas károkat okoztak a júniusi jégesők és viharok, hogy volt ügyfelünk, akinek közel 100 millió forintot fizettünk ki. Ugyanebben a hónapban a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben végigsöprő jég után esetenként több tízmillió forint értékű kártérítésekre is sor került.”
 • „Egyáltalán nem szokatlanok az ilyen nagy összegű kifizetések: volt olyan biztosítottunk, akinek termőterületein tavaly 122 millió forintos kárt okozott a jégeső.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali mezőgazdasági biztosításai

A szélsőséges időjárás a mezőgazdaságot is sújtja

Céginformáció

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr