rss
Rendhagyó ablakcsere – a VELUX Magyarország Kft. munkatársai cserélték ki egy pilisvörösvári iskola tetőtéri ablakait

Rendhagyó ablakcsere – a VELUX Magyarország Kft. munkatársai cserélték ki egy pilisvörösvári iskola tetőtéri ablakait

Nyolc tetőtéri ablakot cserélt ki a VELUX Magyarország Kft. 21 munkatársa a pilisvörösvári Palánta Általános Iskolában. A vállalat fenntarthatósági törekvéseihez is köthető jótékonysági akciónak köszönhetően a tanári szoba és egy tetőtéri osztályterem is korszerű ablakokat kapott, amelyek mintegy 8%-kal csökkenthetik a fűtésienergia-felhasználást.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Magyarország Kft. budapesti értékesítési irodájának 21 munkatársa a pilisvörösvári Palánta Általános Iskola 8 elhasználódott tetőtéri ablakát cserélte ki július 17-én.
  • A tanári szobában és a tetőtéri osztályteremben is 4-4 db, korszerű és könnyen kezelhető ablak került a korábbiak helyére. A nyílászárók cseréje után 8%-kal lehet kevesebb a fűtésienergia-felhasználás, hiszen az új ablakok akár 50%-kal is képesek csökkenteni a hőveszteséget.
  • A rossz állapotban lévő ablakok kicserélése a VELUX Magyarország Kft. második társadalmi munkában elvégzett akciója volt egy nemzetközi megmozdulás keretén belül: egy héttel korábban, július 10-én a vállalat 250 munkatársa fákat és virágokat ültetett, valamint szemetet gyűjtött Fertőszentmiklóson és Fertődön.
  • Mindkét esemény egy nemzetközi verseny része volt. A VELUX Cégcsoport mint a The Ultimate Solo Challenge (A nagy egyéni kihívás) néven is ismert VELUX 5 Oceans egyéni földkerülő vitorlásverseny névadó szponzora, a cégcsoport leányvállalatai között versenyt hirdetett.

Az eredeti sajtóközlemény

link: Rendhagyó ablakcsere – a VELUX Magyarország Kft. munkatársai cserélték ki egy pilisvörösvári iskola tetőtéri ablakait

Fényképek

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési egységének ügyvezetője

„A nap igazi kihívás volt a résztvevő kollégáknak, mivel a nyár egyik legmelegebb napján kellett a régi tetőtéri ablakokat kicserélni. A nehezítő körülmények ellenére is bebizonyítottuk, hogy munkatársaink szívesen áldozzák fel szabadidejüket egy nemes cél érdekében. Kizárólag azok maradtak távol az eseménytől, akik nyári szabadságukat töltötték. Örülünk, hogy termékeinkkel és a saját munkánkkal sikerült hozzájárulnunk a gyerekek és a tanáraink kellemesebb környezetének kialakításához.”

„Az iskola tanítási módszere összhangban áll a VELUX Cégcsoport alapelveivel, többek között ezért is esett rá a választásunk. A gyerekeket a való életből vett feladatokon keresztül tanítják, hogy az elvárt teljesítményt belső indíttatásaik, érdeklődésük alapján, csapatmunkában, a kitűzött célokat szem előtt tartva, szorongás nélkül teljesíthessék.”

„A csapatmunka alapvető érték vállalatunknál, és amellett, hogy együtt, összehangoltan dolgozunk egy célért, arra is ösztönözzük a csapattagokat, hogy merjenek önálló döntéseket hozni, és amikor csak felmerül bennük, adjanak javaslatokat a munkaszervezésre vagy más folyamatokra vonatkozóan. Ez a gyáregységünkben érvényesül a leglátványosabban – valamennyi részlegen bármikor, bárki jelezheti egy kifejezetten erre szolgáló felületen, szerinte hogyan lehetne optimalizálni a gyártást.”

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX 5 Oceans honlapja

A július 10-i jótékonysági esemény Fertődön és Fertőszentmiklóson

Céginformációk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport VELUX tetőtéri ablakokat, valamint más, a természetes fényt és a friss levegőt beengedő, így a környezetet, a mindennapi életet jobbá tévő épület- és létesítményelemeket fejleszt ki, állít elő és értékesít. A VELUX Cégcsoport anyavállalata a VKR Holding, amelynek tulajdonosa a VELUX Alapítványok. 2009-ben a VKR Group 2,1 milliárd eurós árbevételt generált.

A VELUX Cégcsoport társadalmi felelősségvállalása

A VELUX Cégcsoport társadalmi felelősségvállalás terén végzett munkája a cég mintaválallati célkitűzésein alapszik. Egyik legfontosabb alapelve, hogy a társadalom számára hasznos terméket hozzon létre és jó “állampolgárként” élje mindenapjait mind környezete, mind alkalmazottai felé. Ez a szemlélet természetes következménye a cégalapító, Villum Kann Rasmussen által 1965-ben meghatározott mintavállalati célkitűzéseknek.

Alkalmazottak

A VELUX Cégcsoport arra törekszik, hogy munkavállalóival jobban bánjon, mint a legtöbb más vállalat. Ezt például azzal éri el, hogy külön erőfeszítést tesz az egészség és a biztonság növelésére a gyárakban, igyekszik csökkenteni a munkahelyi balesetek számát, a vegyi anyagok használatát és megelőzni az ismétlődő megerőltetésből fakadó sérüléseket.

Helyi kezdeményezések

Az elsősorban helyi kezdeményezések formájában testet öltő speciális intézkedések példái közé tartozik az alkalmazotti tréning, valamint azok a kezdeményezések, amelyek a hosszú távú egészségügyi problémával küzdő munkavállalók megtartására irányulnak, a zárt munkahely biztosítása és a munkavállalók egészségi állapotát javító tevékenységek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr