rss
Magzati Medicina Alapítvány a magzati rendellenességek korai és korszerű szűréséért

Magzati Medicina Alapítvány a magzati rendellenességek korai és korszerű szűréséért

 Az ultrahangos szűrővizsgálatok és a klinikai genetika dinamikus fejlődése új alfejezetet nyitott az orvostudományban: a magzati medicinát.   A terhesgondozás során a magzati rendellenességeket kiszűrő kötelező vizsgálatokon felül néhány új módszer lehetővé tette a fejlődési rendellenességek korai és hatékony felismerését.   Ezek között hangsúlyos szerepet kap az első trimeszteri kiterjesztett szűrővizsgálat, amelyet erre szakosodott magzati medicina központokban érhetnek el a kismamák. A Rózsakert Medical Center szülész-nőgyógyászai elkötelezettek a hazai magzati medicina fejlesztése iránt, ezért szűrőközpontjuk mellett létrehozták a Magzati Medicina Alapítványt. A kiemelten közhasznú alapítvány a kora és középidős terhességi kóros állapotok szűréséhez, koordinálásához és ellátásához nyújt szellemi és anyagi segítséget.

 Kulcsinformációk

  • Az angol Fetal Medicine Foundation (a magzati medicina kutatásában és képzésében vezető nemzetközi intézet) és számos neves külföldi egyetem  forradalmian új szűrőmódszert dolgozott ki, amelyben az ultrahangmérési adatok kiegészülnek az anyai vér biokémiai vizsgálatával.
  • Ezzel az új módszerrel például a Down-kóros esetek 95 százalékos pontossággal kiszűrhetőek. Ezen felül az összes fejlődési rendellenesség több, mint fele már a terhesség első harmadában felismerhető. 
  • Hazánkban ezen vizsgálatok nem tartoznak az államilag finanszírozott vizsgálatok közé. Éppen ezért jött létre a Magzati Medicina Alapítvány, amely egyszerre segíti a hazai szakemberképzést, valamint meghatározott feltételek mellett támogatást nyújt  a pácienseknek.
  • A Magzati Medicina Oktatási Program keretében eddig három alkalommal tartottak workshop-ot a hazai szülész-nőgyógyász szakembereknek, amelyek keretében az első trimeszteri ultrahangvizsgálatot a Fetal Medicine Foundation London irányelvei szerinti mutatták be és gyakorolták.
  • A szakmai képzés mellett a Magzati Medicina Alapítvány anyagi támogatást is nyújt azon családok számára, akik ezt a korszerű szűrővizsgálatot nem tudják megfizetni.

Az eredeti sajtóközlemény

Magzati Medicina Alapítvány a magzati rendellenességek korai és korszerű szűréséért

Fényképek

 Dr. Csermely Gyula Dr. Elekes Tibor 

Idézetek

Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyász, a Magzati Medicina Alapítvány alapítója:
“Kollégáimmal elköteleztük magunkat amellett, hogy a kismamák megbízható eredményt kaphassanak születendő gyermekükről és korunk legfiatalabb páciensei biztonságban legyenek.”

Dr. Elekes Tibor, szülész-nőgyógyász, klinikai genetikus, a Magzati Medicina Alapítvány kuratóriumának elnöke:
“Célunk kézen fogni a bajt és időt fordítani a betegre, a megfelelő szakemberek bevonásával, a vizsgálatok megszervezésével vezérfonalat adni a nehéz helyzetbe jutott családok számára.

Kapcsolódó tartalmak

A Magzati Medicina Alapítvány honlapja

A Rózsakert Medical Center honlapja

Céginformáció

Magzati Medicina Alapítvány
A Magzati Medicina Alapítvány Budapest egy közhasznú alapítvány. A hazai magzati medicina iránt elkötelezett orvos-csoport hozta létre. A kora és középidős terhességi kóros állapotok szűréséhez, koordinálásához és ellátásához nyújt szellemi és anyagi segítséget.
Az Alapítvány kiemelten támogatja a hazai ultrahangos szakemberképzést, továbbá fontosnak tartja a korszerű magzati szűrővizsgálatok és a nemzetközi protokollok folyamatos bevezetésének magyarországi elősegítését.

Rózsakert Medical Center
A Rózsakert Medical Center (RMC) 2001-ben alakult. Mára világszínvonalú műszerezettséggel, 30 orvosi szakterületen, 600 négyzetméteren, 75 orvoskollégával dolgoznak együtt, lefedve a járóbeteg-rendelés teljes spektrumát. A rendelőben a legmagasabb képzettségű orvosok gyógyítanak, akik szinte kivétel nélkül hosszabb, rövidebb ideig külföldön is szert tettek klinikai gyakorlatra. Az RMC olyan komplex diagnosztikai (vizsgálati) módszereket és köztük olyan különleges szolgáltatásokat kínál, amelyet ma még Magyarországon csak néhány vezető intézményben alkalmaznak.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr