rss
Költséges lehet nyaraláskor megbetegedni – gondtalan nyaralás utasbiztosítással

Költséges lehet nyaraláskor megbetegedni – gondtalan nyaralás utasbiztosítással

Többmilliós költséggel is járhat, ha nyaraláskor megbetegszünk vagy baleset ér bennünket. Bizonyos kórházakban az egynapos kivizsgálás díja 1-3 millió forintra is rúghat, ha pedig mentőrepülővel kell a sérült nyaralót hazaszállítani, az Európa területéről 5-8 millió forintba, a kontinensen kívülről pedig akár 30 millió forintba is kerülhet. Érvényes utasbiztosítással mindezek a költségek elkerülhetők, sőt, szükség esetén akár orvosi kíséretet is kaphatunk, itthonról megszervezik a szállás és a repülőjegy átfoglalását, és segítenek a nyelvi akadályok leküzdésében is.

Kulcsinformáció

 • Akár többmilliós költséggel is járhat, ha nyaraláskor megbetegszünk vagy baleset ér bennünket külföldön. Azonban érvényes utasbiztosítással mindezek a költségek elkerülhetők, sőt, szükség esetén akár orvosi kíséretet is kaphatunk, illetve itthonról megszervezik a szállás és a repülőjegy átfoglalását, és segítenek a nyelvi akadályok leküzdésében is.
 • A biztosítóknál a leggyakoribb és legnagyobb összegű kifizetések éppen az orvosi ellátásból és a kórházi kezelésekből fakadnak.
 • A Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító számos biztosítási lehetőséget kínál külföldre utazóknak.
 • A biztosító a nyári sportokat kedvelők számára dolgozta ki a Tengerpart biztosítási csomagot, mely speciális védelmet nyújt a búvárkodás, vízisízés, vitorlázás, windszörfözés, kiteszörfözés, tengeri kajakozás, jetskizés, „banánlovaglás”, air-chairezés, gumitömlőzés vagy quadozás során bekövetkező sportbalesetekre, illetve fedezi a búvárkodás miatt esetleg szükségessé váló, úgynevezett hiperbár-kamrás kezelés költségeit is.
 • Az EUB strandlopás- és kerékpárlopás-biztosítást is kínál, megtéríti a bankkártya-letiltás költségeit, kifizeti a fagyasztott élelmiszer megromlásából eredő károkat, valamint állja a nyaralásból történő hazautazás költségét is, ha a nyaralás megszakítására betörés miatt kényszerülnénk. A biztosító ezen túl fedezetet nyújt a járatkésések miatt felmerülő költségekre is.

Az eredeti sajtóközlemény

Költséges lehet nyaraláskor megbetegedni

Fénykép

Erdős Mihály

VideoIdézetek

Erdős Mihály, az EUB elnök-vezérigazgatója

 • „A napokban Törökországban egy középkorú hölgy váratlan szívproblémájának kivizsgálása – 3 napos kórházi tartózkodással – több mint másfél millió forintnyi eurónak megfelelő összegbe került. A vizsgálat elvégzése nélkül nem vállalhatta volna hazafelé a repülőutat. Ez az árszint a török és a bolgár tengerparton is megszokottnak számít. Nem érdemes tehát a napi pár száz forintos biztosításon spórolni.”
 • „Az EUB legutóbb Kínából szállíttatott haza egy utast speciális, intenzív ellátást biztosító repülőgéppel, miután a beteget gyomorperforáció miatt kint meg kellett műteni. Biztosítónk ez esetben 48 millió forintot fizet ki az ügyfél helyett.”

Kapcsolódó tartalmak

Újdonság: fotómentés Flash Doktorral

A Generali honlapja

Az EUB honlapja

Céginformáció

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.

Európai Utazási Biztosító

Az Európai Utazási Biztosító elődjét több mint száz éve alapították Budapesten, a világ legelső utazási biztosítójaként. Bár tevékenysége a II. világháború után közel négy évtizedig szünetelt Magyarországon, 1989-ben, a Generali megjelenésével újra elindult a hagyományos utasbiztosítások értékesítése. 1997. január elsején új fejezet kezdődött az EUB életében: éppen 90 évvel az első alapítás után megalakult az önálló Európai Utazási Biztosító Rt.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr