rss
Kortárs dizájn raktárkapun: hét fiatal művészt mutat be az Euro Mini Storage

Kortárs dizájn raktárkapun: hét fiatal művészt mutat be az Euro Mini Storage

Sikerrel zárult az önkiszolgáló miniraktárakat működtető Euro Mini Storage és a MOME line – design műhely rendhagyó művészeti pályázata. Az Euro Mini a fiatal tehetségeket támogató street art napján a döntős hallgatók hét, egyenként hat négyzetméteres raktárkaput festettek ki. Az eseményen kiválasztották a három legjobb pályázót is.

Kulcsinformáció

 • Az Euro Mini Storage és a MOME line – design műhely május közepén kiírt alkotói pályázatára több mint ötven művel neveztek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt és jelenlegi diákjai.
 • A hét megvalósult, döntőbe jutott terv közül az Euro Mini Storage három pályamunkát ösztöndíjjal jutalmazott.
 • A nagyméretű, az utcára néző kapukra festett művek készítőinek mindegyike további megjelenési lehetőséget is kap majd.
 • A hét versenyművet és köztük a nyertes alkotásokat csütörtök estétől bárki megtekintheti az Euro Mini a forgalmas M5-ös autópálya budapesti kivezető szakaszánál álló épületének nagyméretű raktárkapuin.
 • Az Euro Mini Storage pályázatának díjazottjai:
  • I. díj (80 000 Ft): Ferth Tímea: Az őrzők
  • II. díj (60 000 Ft): Mlinarics Máté: Szem
  • III. díj (40 000 Ft): Orosz Richárd: Bújós
  • A zsűri külön elismerését kapta: Farkas Zsófia: Macska

Az eredeti sajtóközlemény

Fényképek

VideóIdézet

„Fontosnak tartjuk, hogy a feltörekvő művészgeneráció, a fiatal magyar dizájn a megszokott kereteken kívül, a városi térben is bemutatkozhasson, így mindenki számára elérhető legyen. Pályázatunkkal tehát a tehetségek támogatása mellett a művészet mindennapi életünkben betöltött közösségformáló szerepét is szeretnénk erősíteni.”

Danu M. Temelie, az Euro Mini Storage ügyvezető igazgatója


Kapcsolódó tartalmak

A MOME line design műhely weboldala

Céginformációk

Az Euro Mini Storage az első olyan önkiszolgáló raktár Magyarországon, amelyet kifejezetten az egyedi raktározási célok kiszolgálására hoztak létre. A 2009 novemberében megnyílt 7800 négyzetméteres épület mintegy 1000 különféle méretű, biztonságos tárolóegységet kínál magánszemélyek és vállalkozások számára. A 7 millió eurós kanadai befektetéssel létrejött beruházás mellett a vállalat a következő három évben további négy fővárosi helyszínen tervez hasonló miniraktárakat nyitni. A világ számos nagyvárosában már népszerű magánraktározási koncepció Közép-Kelet Európában, így Magyarországon is újgenerációs szolgáltatásnak számít.

Web: http://www.euroministorage.hu

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Magyarországon egyedülálló képzést nyújt az építészet, a média és a design terén, s az oktatáson, illetve a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységen túl lényegi törekvése ezen területek integrációja és társadalmi, illetve kulturális szerepének tudatosítása. Ezt a célt szolgálja a MOME line -- design műhely, amely – a fenti szemlélet hű képviselőjeként – közvetítő szerepet kíván betölteni a legkülönbözőbb kezdeményezések, üzleti, művészeti vagy társadalmi célú beruházások és az alkotói erőforrások között.

Web: http://mome.hu, http://momeline.hu

Facebook: http://www.facebook.com/pages/MOME-line-design-works/332175467985

Twitter: http://twitter.com/mome_line

Vimeo: http://www.vimeo.com/momeline

Flickr: http://www.flickr.com/photos/momeline


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr