rss
Szokatlanul agresszív allergiaszezon várható! Mit tehetünk?

Szokatlanul agresszív allergiaszezon várható! Mit tehetünk?

A hagyományos kínai orvoslás segítségével Dr. Chen Zhen TCM-szakértő szerint a kellemetlen tünetek eredményesen enyhíthetőek, ha időben megkezdjük a felkészülést.

Kulcsinformációk

 • A május-júniusi esőzések után koncentráltabban és várhatóan hosszabb ideig lesz pollennel telített a levegő, ezért idén az elmúlt éveknél is többen szembesülhetnek az allergia súlyos tüneteivel.
 • Az allergia elkerülése érdekében a TCM tanításai szerint elsődlegesen az immunrendszerünket kell erősíteni például gyömbér- és csipkebogyótea, illetve galagonya alkalmazásával.
 • Az enyhe allergiás reakcióktól szenvedőknek Dr. Chen Zhen szőlőmag-, illetve aloe vera-kivanot tartalmazó tea inhalálását javasolja, mely stimulálja a felső légutak és a tüdő meridiánjait, ezzel aktivizálva a védekezést.
 • A szabadgyökök főként a telítetlen zsírtartalmú sejthártyákat támadják meg, így fokozott figyelmet kell fordítani az orrnyálkahártya regenerálására, illetve ápolására.
 • Az orrnyálkahártya regenerálására a legalkalmasabb módszer a szőlőmag közvetlen, magas koncentrációjú használata,.
 • A hatóanyag legkönnyebben szőlőmag alapú orrspray segítségével vihető fel a nyálkahártyára, amelyet még hatékonyabbá tesz, ha hagyományos gyógynövény- és grapefruit-kivonatot is tartalmaz.
 • A szőlőmag a legtöbb allergia ellen alkalmazott gyógykészítménnyel szemben nem pusztán tüneti kezelésre alkalmas, hanem támogatja a sejthártya regenerálódását, mely így meg tudja akadályozni az allergiát kiváltó hisztamin szervezetbe jutását.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Szokatlanul agresszív allergiaszezon várható! Mit tehetünk?

Dr. Chen Zhen

Dr. Chen Zhen

Idézetek

„A modern életforma a szabadgyökök felszabadulásához vezet, melyek túlzott aktivitásukkal azt eredményezik, hogy szervezetünk allergiás reakciókat produkál egyébként ártalmatlan anyagokkal szemben is, mint például a pollen.”

„Az allergiás tünetek enyhítésére javasolt szőlőmag-kivonatot tartalmazó teával inhalálni, melynek hatóanyaga az OPC (oligometric proanthocyanidins), a modern kutatások szerint kedvező antioxidáns hatásával segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni védekezésben.”

„Vannak további egyszerű, kínai házi praktikákon alapuló tanácsok, melyeket érdemes követni. Az allergiától szenvedőknek javasolt minden nap a munkából hazaérve azonnal ruhát váltani, és a napközben viselteket elkülönítve kezelni, lehetőleg ki is tisztítani.

„A ruhán kívül a pollen rendkívül jól megtelepszik a hajban, vagy akár a bajszon is, így érdemes azokat minden este lefekvés előtt megmosni.”

„A táplálkozásunkon is kell változtatnunk, mindenképp kerüljük el a nehezen emészthető zsíros ételeket, illetve az allergiaszezonban érdemes elhanyagolni a túlzottan csípős, illetve fokhagymás ételeket.”

Dr. Chen Zhen, a hagyományos kínai orvoslás szakértője

Kapcsolódó tartalmak

Link: a Dr. Chen Patika honlapja
Link: Jótanácsok az allergiás időszak átvészeléséhez

Céginformációk

Dr. Chen Patika

Dr. Chen Zhen, az orvostudományok kandidátusa, aki kínai és nyugati orvosi diplomával egyaránt rendelkezik, a Közép-Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület Elnöke, a Kínai Hagyományos Gyógyászat Európai Kamarájának (ECC-TCM) elnökségi tagja, és a Kínai Hagyományos Gyógyászat Páneurópai Társasága, illetve az Excellent Food Association európai elnökhelyettese, TCM oktató, valamint Kínában két egyetem professzora.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr