rss
“Nem halogathatjuk tovább a korai nyugdíjba vonulás visszaszorítását”

“Nem halogathatjuk tovább a korai nyugdíjba vonulás visszaszorítását”

Az adó- és társadalombiztosítási rendszerek átalakítása, a korai nyugdíjba vonulás megelőzése és a vállalatok, illetve a dolgozók szemléletváltása együttesen kínálhat megoldást az európai országokat érintő demográfiai változásokra – ez derült ki az MGYOSZ múlt pénteken megtartott konferenciáján. Az idősödő munkavállalók igényeiről és az előttük álló lehetőségekről a témában jártas szakemberek, illetve idősebb korúakat sikeresen alkalmazó magyarországi vállalatok munkatársai számoltak be a szakmai eseményen.

Kulcsinformációk

  • A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége „Ageing Workforce 2 – Ensuring Employability and productivity of an Ageing Workforce (Idősödő munkaerő 2 – az idősödő munkaerő foglalkoztatásának és hatékony munkavégzésének elősegítéséért)” című projektjének lezárásaként, június 18-án szakmai konferenciát rendezett.
  • Az eseményen szakemberek és munkaadók együttesen arra keresték a választ, milyen intézkedésekkel kerülhetők el vagy csökkenthetők az időskorúak inaktivitásából fakadó negatív gazdasági következmények.
  • Neves munkaügyi szakértők és nagy múltú nagyvállalatok munkatársai előadásaiból kiderült: miközben a jóléti társadalmakban a várható élettartam és az általános egészségi állapot az elmúlt néhány évtized során a legtöbb fejlett államban folyamatosan javult, az aktív, munkával töltött évek száma ezzel szemben csökkent, azaz a munkavállalók egyre korábban vonultak nyugdíjba.
  • Míg Nyugat-Európában az 1990-es években megfigyelhető korai nyugdíjba vonulási tendencia a kormányzatok hathatós közbelépésével sikeresen megfordult, addig a közép- és kelet-európai országokban az idősebbek munkaerőpiaci részvétele változatlanul alacsony maradt.
  • Az MGYOSZ 2008-ban lezárult első projektjének célja az volt, hogy felmérjék a közép-európai munkaerőpiacok sajátosságait, s ajánlásokat fogalmazzanak meg a döntéshozók felé az egyre súlyosabbá váló demográfiai problémáknak a gazdaságot érintő negatív következményei csökkentése érdekében. A 2010-ben bemutatott második projekt eredményeképpen pedig a feltárt tapasztalatok, levont következtetések összegzéseként egy átfogó, áttekintő kiadványt is megjelentett a munkaadói szervezet.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: “Nem halogathatjuk tovább a korai nyugdíjba vonulás visszaszorítását”

Fényképek

Idézetek

„Nem szabad, hogy országaink gyakorlatában a hatvan év feletti munkavégzés továbbra is csak ritka kivételt képezzen: olyan feltételeket kell teremtenünk, amelyek elősegítik, ösztönzik az időskori munkavállalást.”

„Elébe kell menni a társadalom elöregedéséből fakadó kihívásoknak: a korainyugdíj-ösztönzőket teljes mértékben meg kell szüntetni, s az adó- és társadalombiztosítási rendszerek megfelelő átalakítása által minél nagyobb pénzügyi vonzerőt kell kínálni mind a munkaadó, mind a munkavállaló számára. Fontos, hogy belássuk: a vállalatoknak több támogatásra van szükségük ahhoz, hogy megbirkózzanak az időskorral kapcsolatos munkahelyi problémákkal, illetve hogy továbbképzést, oktatást tudjanak biztosítani idősödő munkavállalóinak.”

„Az idősödéssel való szembenézés nemcsak a munkaadók számára kell, hogy kiemelt fontossággal bírjon, de lényegi kérdés, hogy azt a társadalom egészének a fókuszába tudjuk állítani.”

Dr. Rolek Ferenc alelnök, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára (Az MGYOSZ kiadványa, pdf)

Céginformációk

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr