rss
Utolsó lehetőségek a nagyvállalatok számára?

Utolsó lehetőségek a nagyvállalatok számára?

Az uniós támogatáspolitika változása már idén új helyzetet teremt a nagyvállalatok számára. A kifejezetten ennek a vállalati körnek szóló pályázatok nagy része, így például a kapacitásbővítést támogató társfinanszírozott kiírások 2010 második felétől a jelenleg ismert tervek szerint teljesen eltűnnek, a kutatásfejlesztést ösztönző kiírások keretrendszere pedig jelentősen átalakul. Közeleg továbbá egy másik fontos dátum is: 2011. január 1-től az uniós előírásoknak megfelelően jelentősen csökken a beruházások támogatási intenzitásának maximuma Budapesten.

Kulcsinformációk

  • A jelenleg ismert elképzelések szerint június 21-től, vagyis jövő hétfőtől mindössze öt – a nyári szabadságolások idejére eső – héten keresztül áll majd nyitva az egyik legnépszerűbb EU-társfinanszírozott nagyvállalati kapacitásbővítő pályázat, amelynek célja a komplex vállalati technológiafejlesztés támogatása.
  • A kutatásfejlesztési projektekhez nyújtott társfinanszírozott és hazai pályázati források jövőbeli elérhetőségére vonatkozóan ugyan egyelőre nem áll rendelkezésre egyértelmű információ, a jelenleg biztosnak tekinthető lehetőségek közé tartoznak a következő hetekben megnyíló „Vállalati innováció támogatása”, illetve a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” elnevezésű pályázatok.
  • 2010 júliusáig még nyitva áll a „Vállalati kutatás-fejlesztési kapacitás erősítése” program. A pályázat célja a korszerű vállalati munkahelyek létesítése, illetve bővítése a K+F infrastruktúra fejlesztésének és új K+F munkahelyek létrehozásának a támogatásával.
  • A vállalatoknak már most célszerű készülniük arra, hogy az uniós támogatási politikával összhangban 2011. január 1-től a budapesti helyszínű beruházásoknál jelentősen csökken a támogatási intenzitás egy évekkel ezelőtti döntésből adódóan. Ezért fontos, hogy amennyiben az elvi döntés a 2010-es év hátralévő részében megszületik a beruházásról, az adott társaság még idén be is jelentse azt. Az idén még elérhető, magasabb támogatásintenzitás érdekében elegendő bejelenteni a fejlesztést – a beruházás tényleges megkezdésének időpontja már eshet 2011-re is.

Az eredeti sajtóközlemény

Változások az Unió támogatáspolitikájában

Fényképek

Márkus Csaba

Idézetek

Dr. Márkus Csaba, a Deloitte Zrt. Kutatás-fejlesztési és Állami támogatások üzletágának igazgatója

  • “Saját kutatásfejlesztési tevékenységüket, és az ezzel összefüggő költségeket a cégek jellemzően alulbecslik, sokszor pedig nincsenek a tudatában annak, hogy adott projektjeik megvalósításához uniós forrásokat is igénybe vehetnének.”

Kapcsolódó tartalmak

A Deloitte honlapja

Céginformációk

A Deloitte név a Deloitte Touche Tohmatsu svájci “Verein” és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási, kockázatkezelési és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember, Drabos és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 140 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte több mint 169.000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr