rss
Három új épületet avattak fel a Bátor Táborban

Három új épületet avattak fel a Bátor Táborban

A VELUX Alapítványok segítségével épültek az új önkéntes szállások

Tovább bővült a Bátor Tábor – ezúttal három új, az itt dolgozó önkénteseket ellátó épületet avattak fel június 8-án Hatvanban. Az épületek létrejöttét a VELUX Alapítványok segítették a 2009. novemberében kezdődő, 22 hónapra szóló együttműködés keretein belül.

Kulcsinformációk

 • Június 8-án három új épületet avattak fel Hatvanban, a daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek számára ingyenes élményterápiás táborozásokat szervező Bátor Táborban, ennek köszönhetően hatvanhat új szálláshely jött létre, amelyeknek egy része akadálymentesített. Minden szobához saját fürdő is tartozik, valamint a fenntarthatóság érdekében a meleg vizet napkollektor biztosítja.
 • Az épületeket a VELUX Alapítványok és a Bátor Tábor 2009. novemberében elindított 22 hónapra szóló együttműködése keretein belül hozták létre.
 • A közös kezdeményezés infrastrukturális fejlesztést, családi és gyermekprogramokat, valamint az egészséges táplálkozás és életmód elsajátítását segítő akciókat foglal magába.
 • A “Súlyos betegség elleni küzdelem” című projekt elsősorban a közép- és kelet-európai, krónikusan beteg gyermekek és fiatalok életkörülményeinek javítására irányul.

Az eredeti sajtóközlemény

link: Három új épületet avattak fel a Bátor Táborban

Fényképek

Idézetek

Lars E. Kann-Rasmussen, a VELUX Alapítványok elnöke

„A “Súlyos betegség elleni küzdelem” című projekt támogatása egy újabb lépést jelent a VELUX Alapítványok adományozási programjában, mely elsősorban a közép- és kelet-európai, krónikusan beteg gyermekek és fiatalok életkörülményeinek javítására irányul.”

„Biztos vagyok benne, hogy az új épületek méltó körülményeket teremtenek azoknak a fiatal embereknek, akik idejüket és erejüket annak szentelik, hogy a súlyosan beteg gyermekeknek csodálatos élményeket szerezzenek.”

Kónya István, a VELUX Alapítványok magyarországi képviselője

„A Bátor Tábor Alapítvány munkája és törekvései ugyanebbe az irányba mutatnak és a megvalósításon egy jól szervezett, nagyon aktív csapat munkálkodik. Ezért örömmel csatlakoztunk fejlesztési programjukhoz pénzügyi támogatásunkkal, melyből ezek a szép, színes igazán a tábor világához illeszkedő épületek elkészülhettek.”

Önkéntesek beszámolói

„Önkéntesként minden percben azt érezhetem, hogy értelme van annak, amit teszek. Az idő megszűnik, én megszűnök – minden, amit addig fontosnak gondoltam, feloldódik ebben a különleges létben. Azt hiszem, nem is léteznek szavak, melyekkel kifejezhető az az érzés, ami a táborozás minden percében ott motoszkál a fejemben: milyen sok ember gondolata, energiája, jóakarata teszi lehetővé ezt a „luxust”, ami itt körülvesz mindanyiunkat. Libabőrös leszek tőle…”

„A határ a csillagos ég! És amögött kezdődik a Bátor Tábor” Az ember mindig úgy érzi, hogy ezt a csodát már nem lehet felülmúlni. De a Bátor Tábor mindig rácáfol a megérzésekre.”

„Szuper a tábor! Tényleg leírhatatlan valami, ami megváltoztathatja az itt lévők életét! Köszönjük, hogy itt lehetünk és átélhetjük ezt a sok élményt! Az új házakban pedig már mi is kényelmesen pihenhetünk!”

Kapcsolódó tartalmak

A Bátor Tábor honlapja

A VELUX Alapítványok honlapja

Szervezeti és céginformációk

A 2001-ben alapított Bátor Tábor ingyenes, komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére – nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal pedig hétvégi családi táborok formájában. A tábor összköltségvetése mintegy 230 millió forint, ami kizárólag jótékonysági felajánlásokból áll össze. A Bátor Tábor 2007 óta tagja az Association of Hole in the Wall Camps-nek amelyet Paul Newman alapított 20 évvel ezelőtt – az Oscar-díjas színész 2006-ban személyesen is meglátogatta a hatvani táborhelyet.

További információk:

Kun Zsuzsanna

Marketing koordinátor

Bátor Tábor Alapítvány

1146 Budapest, Ajtósi-Dürer sor 31.

zs.kun@batortabor.hu

Mobil:+ 36 30 548 7958

A VELUX Alapítványok és a VELUX Cégcsoport

A VELUX Alapítványok számos non-profit projektet támogatnak a VELUX Cégcsoport részvényeiből származó profit és más vagyoni érdekeltségei alapján. Az Alapítványok átfogó non-profit célkitűzések támogatását teszik lehetővé, szorosan együttműködve segítenek különféle tudományos, művészeti, kulturális és/vagy társadalmi szerepeket betöltő projekteket. Az Alapítványok adományainak értéke az utóbbi években jelentősen megnövekedett, a 2009. évi juttatások összege elérte a 35 millió eurót.

A VELUX Cégcsoport VELUX tetőtéri ablakokat, valamint más, a természetes fényt és a friss levegőt beengedő, így a környezetet, a mindennapi életet jobbá tévő épület- és létesítményelemeket fejleszt ki, állít elő és értékesít. A VELUX Cégcsoport anyavállalata a VKR Holding, amelynek tulajdonosa a VELUX Alapítványok. 2009-ben a VKR Group 2,1 milliárd eurós árbevételt generált.

Egy új, gyermekeket és fiatalokat célzó szociális program bevezetése

A VELUX Alapítványok üzleti kapacitása mögött nemzetközi háttér áll – ezt kívánják kifejezésre juttatni azzal a döntéssel, amelynek értelmében a 2007 és 2012 közötti időszakban évi 6 millió euróra növelik a Dánián kívüli projektek finanszírozásának keretét. A legnagyobb hangsúlyt azoknak a társadalmi távlatokat felmutató közép- és kelet-európai céloknak a támogatása kapja, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok életkörülményeinek, jövőbeni lehetőségeinek jobbá tételére törekszenek.

A közép- és kelet-európai nemzetközi adományok új programja – a helyi prioritások és hagyományok tekintetbevételével, és az adott térségben élő érintettek bevonása révén elért fenntartható, helyi fejlődés támogatása és ösztönzése iránti elkötelezettség megtestesítésével – a helyi együttműködés elvén alapszik. AVELUX Alapítványok ilyen módon – reményei szerint – a régió polgárainak jólétében bekövetkező tartós javuláshoz járul hozzá. A támogatás a következő területekre összpontosulhat:

 • Oktatásügy
 • Szociális védelem
 • Átfogó munkaerő-piaci intézkedések
 • A gyermekek és a fiatalok életkörülményeinek vetületében nyújtott, a szülők számára működtetett tanácsadói szolgáltatásban, a kábítószerfüggő szülők segítésében, a gyermekes családok élethelyzetének jobbá tételéhez biztosított támogatásban formát öltő családi és helyi közösségi pártfogás
 • Az árváknak, a számukra létesített intézeteknek, vagy más, intézetekben élő, esetleg az intézeten kívüli saját életük megkezdéséhez elvezető út kialakításához segítségre szoruló gyermekeknek/fiataloknak a támogatása
 • A veszélyeztetett, például értelmi fogyatékkal élő vagy mozgáskorlátozott gyermekek/fiatalok különleges csoportjainak támogatását célzó egészségügyi programok
 • Azok az állampolgári öntudatot formáló programok, amelyek a gyermekeket/fiatalokat demokratikus készségeik kifejlesztésében, valamint abban segítik, hogy a társadalmi, kulturális és politikai tevékenységekben aktív résztvevőkké váljanak
 • A gyermekek és fiatalok támogatását általános jelleggel szolgáló kutatási programok


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr