rss
Felajánlás az árvízkárosultak javára – Ötmillió forint értékű segítség a Generali a Biztonságért Alapítványtól a károk enyhítésére

Felajánlás az árvízkárosultak javára – Ötmillió forint értékű segítség a Generali a Biztonságért Alapítványtól a károk enyhítésére

Az elmúlt időszak viharai és árvizei soha nem látott méretű károkat okoztak szerte az országban. Számos település vált megközelíthetetlenné és több ezer embernek kellett elhagynia otthonát. A Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány közel 5 millió forint összértékű eszközöket ajándékozott Borsod-Abaúj-Zemplén megye leginkább sújtott településeinek, hogy ezzel segítsen a károk enyhítésében.

Kulcsinformáció

  • A lassan másfél hónapja tartó szélsőséges időjárás több milliárd forint kárt okozott az országban.
  • A legsúlyosabb helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ahol már több mint 90 ház összedőlt és a kitelepítettek száma meghaladta a 4500 főt.
  • A Generali a Biztonságért Alapítvány közel 5 millió forint összértékű eszközöket ajándékozott az árvízkárok enyhítésére, melyeket 2010. június 9-én adtak át Felsőzsolca illetve Edelény polgármesterének.
  • Az alapítvány májusban is segített a vihar és az árvíz által leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyének. Akkor 3 millió forintot biztosított a megyének, és további 2 millió forintot adott Miskolc város önkormányzatának a károk enyhítésére.

Az eredeti sajtóközlemény

Ötmillió forint értékű segítség a Generali a Biztonságért Alapítványtól a károk enyhítésére

Fényképek

Idézetek

Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kurátora

  • „A Generali a Biztonságért Alapítványnál úgy gondoljuk, biztonságunk és lakókörnyezetünk védelme mindannyiunk közös felelőssége. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy ebben a súlyos és kilátástalannak tűnő helyzetben lehetőségeinkhez mérten segítsünk a bajba jutott embereken. Alapítványunk az árvízkárok elhárításához szükséges eszközökkel próbál hozzájárulni ahhoz, hogy a legsúlyosabban érintett területeken minél gyorsabban haladhassanak a helyreállítási munkálatok, és az emberek minél előbb visszaköltözhessenek otthonaikba”.

Kapcsolódó tartalom

A Generali a Biztonságért Alapítvány honlapja

Céginformációk

Generali a Biztonságért Alapítvány

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. által alapított szervezetként elkötelezett szerepet vállalunk a társadalmilag fontos kérdések felkarolásában. Hisszük, hogy munkánkkal hatással vagyunk társadalmunkra, annak kultúrájára, a lakosság gondolkodására. Az általunk támogatott, vagy a közreműködésünkkel létrejött eseménysorozatok és akciók közül több rendezvénnyel már hagyományt teremtettünk. Tevékenységünk során a baleset-megelőzéstől kezdve a biztonságos közlekedésre nevelésen át programok széles körét támogatjuk. Fő célcsoportunknak elsősorban a fiatalokat, a gyermekeket tekintjük, akik lényegesen sérülékenyebbek és védtelenebbek a mindennapi helyzetekben. A többéves múltra visszatekintő baleset-megelőzési tevékenységben az alapítvány kiemelkedő partnere az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, de együttműködünk más közhasznú szervezetekkel és az üzleti szféra több felelősségteljes társaságával is. Népszerű, gyermekeket is megmozgató akcióink – úgy, mint az őszi országos közúti ellenőrzéseket játékos formában megtartó Alma-Citrom akciók – szinte mindenki számára ismertek. Az Alapítvány országosan 39 közúti sebességjelző berendezés telepítésével járul hozzá a közlekedésbiztonság megteremtéséhez. A berendezések iskolák és óvodák, forgalmas csomópontok közelében figyelmeztetik az autózókat aktuális sebességükre, ezzel hívják fel a figyelmet a sebességkorlátozások betartására.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr