rss
Valóságshow helyett értékteremtés – Hátrányos helyzetű fiatalok videós alkotásai versengtek Mezőcsáton

Valóságshow helyett értékteremtés – Hátrányos helyzetű fiatalok videós alkotásai versengtek Mezőcsáton

Az elmúlt hétvégén versenyforgatáson mérhették össze tudásukat a Novák Péter által megálmodott médiasuli tanulói a Jövő/Menő programsorozat keretében. A helyi történeteket feldolgozó 3-4 fős csapatok munkáját a Kultúrpart munkatársai segítették végleges formába önteni. Az internetre feltöltött kisfilmeknek köszönhetően magyar hagyományokkal és hátrányos helyzetű fiatalok alkotásaival ismerkedhet meg az egész világ.

Kulcsinformációk

 • Fontos állomásra érkezett a Jövő/Menő programsorozat: a Novák Péter által megálmodott médiasuliban az elmúlt hétvégén a mezőcsáti diákok versenyben mérhették össze eddig megszerzett tudásukat.
 • A Jövő/Menő kezdeményezés célja, hogy egy választott terület – elsőként a Mezőcsáti Kistérség – életén keresztül mutassa be a fenntartható fejlődés ideájának megvalósulási lehetőségeit.
 • A Jövő/Menő programban a KultúrPart is közreműködik: Novák Péter médiasulijában a kamera, a mikrofon és az internet kezelését, valamint a műsorkészítést és az önkifejezést tanulják a hátrányos helyzetű fiatalok.
 • A médiasuli „vizsgafeladataként” 3-4 fős csapatok helyi történeteket dolgoztak fel: kész szinopszissal és forgatási tervvel érkeztek a szombati versenyfogatásra, ahol nem kevesebb, mint három óra állt rendelkezésükre, hogy életre keltsék elképzeléseiket. A 3-5 perces etűdök montírozásában a kulturpart.hu tapasztalt munkatársai segítették az indulókat.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Valóságshow helyett értékteremtés

Videó

Idézetek

Novák Péter:

 • Sok embert érdekel a média, de a kistelepülések fiataljainak nagyon kevés esélyük van arra, hogy egy jónevű, de fizetős médiaképzésben vehessenek részt.
 • Nem csak a valóságshow lehet a fiatalok célja, ha médiáról van szó. A képzéssel feladatunk az, hogy egy másik világot mutassunk be, hogy megismerhessék az önkifejezést, ezáltal megteremthessék saját nézőpontjukat.

Kapcsolódó tartalmak

A Kultúrpart tudósítása a médiasuli versenyéről

A Kultúrpart honlapja

A Jövő/Menő program honlapja

Információk:

KultúrPart – „A kulturális kikötő”
A KultúrPart fő célkitűzése a hazai kulturális élet szereplőinek bemutatása és népszerűsítése mellett a különféle művészeti ágak fiatal alkotói, előadói számára bemutatkozási lehetőség megteremtése. A portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője, Novák Péter így vall a KultúrPartról: „Afféle oázis lenne ez, ahol töltekezni lehet a szellem energiáival, és legalább “képben lenni”, ha már. Néha előadásokról írunk majd, néha “csak” a nézők cipőiről. Szerzőtársaim nem kritikusok, nem megmondók, nem beszélő fejek, nem véleményvezérek, nem celebek, nem sztárok, nem hangosak. Barátok lehetnek, és ez jó”.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr