rss
Nyíltan tabutémákról – megvannak a Terézanyuságom története pályázat idei győztesei

Nyíltan tabutémákról – megvannak a Terézanyuságom története pályázat idei győztesei


Rácz Zsuzsa, a Terézanyu- könyvek szerzője és az Ulpius-ház Kiadó idén májusban először hirdette meg a „Terézanyuságom története” című pályázatot, amire alig egy hónap alatt 130 pályamű érkezett, szerte az országból. Isztimértől (Fejér megye) Muronyig (Békés megye), sőt határainkon túlról, Székelyföldtől kezdve Frankfurtig. A legfiatalabb pályázó 15, a legidősebb 65 éves: lányok, nők, többgyermekes anyák, nagymamák írták le történeteiket. A pályázat célja az volt, hogy teret adjon a női sorsközösség alaptémáinak, mert bár ezek a témák mindannyiunkat érintenek, mégsem beszélünk róluk valódi mélységükben. Hallgatunk róluk, mert tabuk.

Kulcsinformációk

 • Az eredményhirdetésére 2010. június 6-án került sor a budapesti Könyvhéten.
 • A díjakat Rácz Zsuzsa mellett Akovács Éva, a Nők Lapja Évszakok, Psziché és Wellness lapok főszerkesztője, a Terézapu- különdíjat pedig Huszti Gergely, az Ulpius-ház Kiadó főszerkesztője adta át.
 • A díjnyertes pályázatok olvashatóak lesznek a Nők Lapja Café oldalán, a többi írás pedig részleteiben, vagy egészében olvasható lesz a www.terezanyu.hu oldalon.
 • A pályázat jövőre is megrendezésre kerül, és az idei résztvevők 2010 őszén találkozhatnak egymással és az írónővel, Rácz Zsuzsával a Terézanyu író-olvasó Klub keretein belül.

A díjazottak

Az eredeti sajtóközlemény

Nyíltan tabutémákról – megvannak a Terézanyuságom története pályázat idei győztesei

Fényképek

Terézanyu-díj 2010 Terézanyu-díj 2010 Terézanyu-díj 2010 Terézanyu-díj 2010

Videó

Idézetek

Rácz Zsuzsa:

 • “A pályázat ötlete elsősorban onnan jött, hogy nagyon sok nő keres meg engem a saját történetével, nyilván azért, mert valamilyen módon azonosulni tudnak mindazzal, amit én leírok a Terézanyu könyvekben.”
 • “A gyerektervezést, gyerekvállalást, a házasságot, az elköteleződést, a feleség – és anyaszerepet nagyon sok tabu téma veszi körül, de mélységében erről alig beszélünk, alig hallatszik a nők hangja. Azt szerettem volna, ha erről egy nyílt párbeszéd indul el.”
 • “Mi még előtte állunk azoknak a változásoknak, ami tőlünk nyugatra már 10-20-30 éve lezajlott, hogy a nők merjenek beszélni a saját helyzetükről, problémáikról, és megtanulják képviselni érdekeiket.Az az álmom, hogy a terezanyu.hu egy biztonságos kikötő legyen azoknak, akik szeretnének beszélgetni azokról a helyzetekről, problémákról, amelyek foglalkoztatják őket nőként.”

Kapcsolódó tartalmak

Terézanyu weboldala

Az Ulpius kiadó weboldala

Rácz Zsuzsa interjú

Információk

Rácz Zsuzsa
Rácz Zsuzsa író. 1972-ben Miskolcon született, tíz éven át volt szabadúszó újságíró, majd pr-es és reklámszövegíró. Első könyve 1998-ban jelent meg Kábítószeretet címmel. Az írás mellett Rácz Zsuzsa jelenleg szupervízorként és coachként dolgozik.
Terézanyu-könyvek
Rácz Zsuzsa első regénye 2002-ben jelent meg Állítsátok meg Terézanyut! címmel, amelynek szingli főhősnője gyorsan az olvasók szívébe lopta magát. A könyv rövid időn belül bestseller lett, több mint 140 000 eladott példánnyal.  A nagysikerű történet folytatása 2009 novemberében jelent meg Nesze Neked Terézanyu! címmel, amely már nem a szingli-lét krónikája, hanem a “holtomiglan- holtodiglan”- kérdését, vagyis az elköteleződés dilemmáit járja körbe pimasz humorral.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr