rss
Tudósítás a “Hősök-földjéről” – látogatás a Bátor Táborban

Tudósítás a “Hősök-földjéről” – látogatás a Bátor Táborban

Kíváncsi, kik az igazi hősök? Látta már Zita lovas és Robi íjász képeit az óriásplakátok között? Belepillantana azokba a néha apró, néha hatalmas csodákba, ami a Bátor Táborban a beteg gyerkőcökkel történnek? A sajtó képviselőinek itt a lehetőség!

Kulcsinformációk

 • Meghívó: bepillantást szeretnénk engedni a Bátor Tábor ingyenes élményterápiás táborainak különleges hangulatába.
 • Esemény: 2010 nyarán 6 turnusban 420 gyermek arcára 420 önkéntes segítségével próbálnak mosolyt varázsolni.
 • A tábor daganatos, cukorbeteg, haemophiliás és krónikus ízületi gyulladással (JIA-val) kezelt gyerekek nyári élményeiről gondoskodik.
 • A magyar gyerekek mellett Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából is érkeznek táborlakók.
 • Három-három turnusban kerül megrendezésre kamasz (13-18 éves) és kölyök (7-13 éves) tábor.
 • Időpont: 2010. június 13.- 2010. augusztus 27.
 • Helyszín: Bátor Tábor tábora, Hatvan
 • A jelentkezést az egyes turnusokra június 11-ig várjuk.

Az eredeti sajtóanyag

Link: Tudósítás a „Hősök-földjéről” -- Látogatás a Bátor Táborban

Idézetek

„Ez a tábor egy sikertörténet. Az emberi összefogásról, az önzetlenségről a segítő szándékról szól, arról hogy felszabadítsanak valamit ezekben a kis emberkékben.” /egy édesapa/

„A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen és fáradtan, és sokkal bátrabb, egészségesebb, jókedvűbb és élményekkel telibb gyerek jön ki.”
/egy táborozó/

„A kórházban kikúrálhatják a betegséget, de az egészséges létet nem könnyű újra megtanulni. Ezt a Bátor Táborban lehet elérni, amit igazán átél a gyerek.”
/egy táborozó/

„A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség eltüntet, levesz a gyerektől.”
/egy táborozó/

„A Bátor Tábor napjainkban Magyarország egyik modell értékű intézménye, mely „tábori gyógykezelést” valósít meg a legnagyobb biztonságban, szinte „láthatatlan” egészségügyi felügyelet mellett.”
/dr. Kardos Mária, PhD, főorvos, Mohács/

Videók

A gyerekek élményei a 2009-es táborokból.

Fényképek

táborhely2bátrak2fociíjászat2falmászás


Kapcsolódó tartalmak

a Bátor Tábor honlapja

Céginformációk

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi Családi és Testvér Táborok formájában szervezünk számukra ingyenes programokat.

Turnusainkban évente 500 táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden programunk  lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson.  Mindez jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. Az elmúlt 9 évben 2400 táborozó járt már nálunk a kórházak együttműködésének köszönhetően.

A Bátor Tábor varázsa elsősorban önkénteseink – tábori nevükön cimboráink – hihetetlen energiájának köszönhető. 2001 óta több mint 1900 cimbora 10 napos közreműködése segítette a felhőtlen élmények megvalósulását. Közöttük tevékenykednek azok az önkéntes egészségügyi szakemberek is, akik a gyerekek tábori biztonságát garantálják.

Táborhelyünk Hatvan város szélén található. Az komplexum minden épülete és programhelyszíne a krónikus beteg gyerekek igényeihez igazodva lett kialakítva. Gyerekházaink 70 gyerkőc, illetve 14 család elszállásolására alkalmasak, ebédlőnkben 160 főt tudunk vendégül látni. Az egészségügyi ellátást egy barátságos, jól felszerelt orvosi épület segíti. További büszkeségünk a magas-kötélpálya, a csónakázó tó, az íjász pálya a műfüves focipálya és a fedett sportcsarnok.

A Bátor Tábor tagja az Association of Hole in the Wall Camps-nek amelyet az Oscar-díjas színész -- Paul Newman alapított 20 évvel ezelőtt. A nemzetközi táborszövetségnek világszerte 11 olyan tagja van, amelyek élményterápiás módszerekkel táboroztatnak krónikus beteg gyerekeket. A Bátor Tábor mind élményterápiás módszereit, mind pedig a gyerekekhez való hozzáállását tekintve Közép-Európában egyedülálló kezdeményezés. Célunk, hogy 2010-re a Bátor Tábor a régió krónikus beteg gyerekeinek élményterápiás központjává váljon – minél több magyar, szlovák, cseh, és lengyel gyerek részese lehessen a megerősítő kalandoknak. minél magasabb színvonalon biztosíthassunk egész évben ingyenes élményterápiás programokat.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr