rss
Megbízható megoldások a Generalitól – Megnövekedett ügyfélforgalom a Generali ügyfélszolgálati pontjain

Megbízható megoldások a Generalitól – Megnövekedett ügyfélforgalom a Generali ügyfélszolgálati pontjain

Az elmúlt napok időjárása, a viharok, esőzések, erőteljes széllökések okozta károk kapcsán folyamatosan érkeznek a bejelentések a Generali-Providencia Zrt. ügyfélszolgálataira. A biztosító kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ügyfélkapcsolati pontjain a bejelentésének számának hirtelen megnövekedése mellett továbbra is zavartalan és problémamentes segítségnyújtást biztosítson ügyfelei számára.

Kulcsinformáció

 • Az elmúlt hetekben a kárbejelentések száma a szokásoshoz képest a többszörösére emelkedett a Generalinál, a 2010. május 31-ig beérkezett adatok alapján összesen 16 060 darab kárbejelentés érkezett a társasághoz.
 • A biztosítótársaságnál a fokozott terheltség ellenére is igyekeznek maximálisan megfelelni ügyfeleik igényeinek.
 • A viharos időjárás okozta károk és panaszok kezelése mellett a Generali ügyfélkapcsolati pontjain a kevésbé mozgalmas időszakokban is teljes körű, minőségi ügyfélkiszolgálás jellemző.
 • Az ügyféligények felmérését követően május közepétől a személyes ügyfélszolgálatokon történő fizetéskor már lehetőség van bankkártya használatára is.
 • A társaság idén további fejlesztéseket tervez, melynek keretében év végére a meglévő 37 ügyfélszolgálati pontját 44-re bővíti.
 • A Generali biztosító 2010-es tervei közt szerepel a hatékonyságnövelés érdekében bevezetendő mérési rendszer is, mely arra ad majd válaszokat, hogy az ügyfél milyen témában és milyen csatornán keresztül kereste meg az ügyfélszolgálatot.

Az eredeti sajtóközlemény

Megnövekedett ügyfélforgalom a Generali ügyfélszolgálati pontjain

Fényképek

Haboczky_Gabriella


generali_ugyfelszolgalati_iroda

Generali - viharkárok


Idézetek

Habóczky Gabriella, a Generali ügyfélkapcsolati divíziójának vezetője

 • „Ügyfeleink és biztosítónk számára is kiemelkedően fontos, hogy a szolgáltatásainkhoz kapcsolódó ügyintézés a legmagasabb színvonalon működjön. Ezt az értéket teremtjük meg és adjuk át ügyfeleinknek nap mint nap.  A kifogástalan kiszolgálás az ügyfélszolgálati pontokon azt jelenti, hogy felkészült munkatársaink barátságosan, segítőkészen fogadják ügyfeleinket, és a Generali szolgáltatási színvonalának megfelelő, felelősségteljes munkát végeznek.  Ügyfeleink mind magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében munkatársaink kompetenciáját és rendszereinket folyamatosan fejlesztjük.”
 • „Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a megváltozott időjárási viszonyok hatására a viharok okozta káresemények bejelentésének száma megnövekedett. A viharkár-bejelentések  hozzávetőlegesen 20 százaléka online,  30 százaléka telefonon és közel fele valamely ügyfélszolgálati ponton, személyesen kerül bejelentésre.”
 • „Legfontosabb célunk ügyfeleink kiváló kiszolgálása, éppen ezért az ügyfélszolgálatokon dolgozó munkatársak szakmai felkészültségét folyamatosan fejlesztjük. Felkészültségükről próbavásárlások során is meggyőződünk, hogy objektív képet kapjunk a továbbfejlesztendő területekről. Ügyfélszolgálataink megítélését az úgynevezett Net Promoter Score (NPS) kutatással is felmérjük. A módszer célja, hogy pontos információkkal rendelkezzünk a fejlődési irányok kijelölését illetően, valamint, hogy munkatársaink elkötelezettebbé váljanak a minőségi ügyfélkiszolgálásban. 2009-ben kibővítettük a kutatást félévente végzett, versenytársakat is vizsgáló felmérésekkel, melyek alapján a többi piaci szereplőhöz tudjuk viszonyítani teljesítményünket. Megítélésünket illetően folyamatos javulást tapasztalunk.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Céginformációk

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr