rss
A Generali felkészült a kárbejelentési rohamra

A Generali felkészült a kárbejelentési rohamra

A hétvégi és a mai vihar következtében az ország számos területén megáradtak a patakok és folyók, összesen 624 kilométer hosszan van árvízvédelmi készültség, Borsod megyében járhatatlanok az utak és ezreket kellett kitelepíteni a víz miatt. A Generali biztosítóhoz folyamatosan érkeznek a kárbejelentések, a társaság megemelt létszámmal végzi a kárfelmérést a leginkább érintett, elsősorban észak-magyarországi településeken.

Kulcsinformáció

 • A statisztikák szerint 70-80 éve nem esett egyszerre olyan nagy mennyiségű csapadék hazánkban, mint az elmúlt 2-3 napban.
 • A hétvégi vihar elsősorban Pest, Borsod és Győr-Moson-Sopron megyében okozta a legtöbb kárt.
 • A Generalihoz ma délig mintegy 800 darab, 167 millió forint nagyságrendű viharral kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
 • A legtöbb káresemény Budapesten, Pécsett, Győrben és Miskolcon történt, de számos nagy összegű kárbejelentés érkezett Sátoraljaújhely és Szikszó városából is.
 • A biztosító a következő napokban növekvő számú, akár a több ezret is elérő kárbejelentésre és több százmillió forintos kárkifizetésre számít.

Az eredeti sajtóközlemény

A Generali felkészült a kárbejelentési rohamra

Fényképek

Szikszai József

Generali májusi viharkár

Idézetek

Szikszai József, a Generali vagyon-kárrendezési divíziójának vezetője

 • „Szakembereink megemelt létszámmal dolgozva folyamatosan mérik fel a károkat a térségekben és szükség esetén a lehető leggyorsabban további munkatársakat is az érintett megyékbe tudunk csoportosítani. Az ügyfélszolgálatainkon és call centerünkben folyamatosan regisztráljuk az újabb jelentkezéseket. A 48 órás bejelentési kötelezettséget a rendkívüli helyzetre való tekintettel meghosszabbítottuk két hétre, hogy minden ügyfelünknek legyen ideje a kárrendezésre. Fontos tudni, hogy a lakás és a vállalati biztosítások mellett a cascóval rendelkező autótulajdonosok is számíthatnak a biztosító segítségére.”
 • „Rendkívüli intézkedéseinkkel egyidejűleg arra kérjük ügyfeleinket, hogy a vihar következményeinek, a közvetlen élet- és balesetveszély mielőbbi elhárítása, valamint a kárenyhítés és a további károk megelőzése érdekében ne várják meg feltétlenül a kárszakértő jelentkezését, hanem a “jó gazda gondossága” elvet követve nyugodtan kezdjék meg a helyreállítást. Ha tehetik, a kár helyszínét fotózzák le, és a sérült, cserélt épületszerkezeteket (cserép, bádog) őrizzék meg biztosítónk jelentkezéséig.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Biztosítással a viharszezon ellen

A szélsőséges időjárás a mezőgazdaságot is sújtja

Időjárási károktól óv a Generali

Céginformációk

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. leányvállalata. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az  Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr