rss
Elindult az 1,8 milliárd forint EU-forrásból megvalósuló Informatikai Kar új épületének kivitelezése

Elindult az 1,8 milliárd forint EU-forrásból megvalósuló Informatikai Kar új épületének kivitelezése

Ünnepélyes keretek közt került sor a Debreceni Egyetem Informatikai Kara új épületének alapkőletételére 2010. május 14-én. Az 1,8 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló regionális informatikai tudásbázis mintegy 4500 négyzetméteren biztosít majd korszerű tanulási és munkakörülményeket, elősegítve így a térség informatikai-technológiai és gazdasági felzárkózását is.

Kulcsinformációk

 • Az Informatikai Kar kivitelezésének bruttó összege: 1.918.574.611 Ft.
 • A kivitelezés befejezésének várható időpontja: 2011. június 30.
 • A mintegy 4500 m2 hasznos alapterületen felépülő informatikai tudásbázis több mint 3000 hallgató és 70 oktató számára biztosíthat jól felszerelt – oktatásra és kutatásra egyaránt alkalmas – tereket, oktatói szobákat és gyakorlati képzési helyeket.
 • Szélessávú internet kapcsolat, modern info-kommunikációs eszközök és nagy tárolókapacitású szerverek.
 • A projekt az Európiai Unió támogatásával a TIOP 1.3.1 projekt keretében valósul meg.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Elindult az 1,8 milliárd forint EU-forrásból megvalósuló Informatikai Kar új épületének kivitelezése

Fényképek

Idézetek

Dr. Fésüs László rektor az ünnepélyes alapkőletétel sajtótájékoztatóján

 • “A várhatóan 2011 júliusára megvalósuló fejlesztés nemcsak a hatékony gyakorlati oktatás megvalósításához és a versenyképes képzettség megszerzéséhez járul hozzá, de elősegíti a régió informatikai-technológiai és gazdasági felzárkózását is.”
 • “A beruházás további célja, hogy a hallgatók képességeit és innovatív ötleteit, valamint az oktatók ismereteit és szakmai tapasztalatát ötvözze a régióban megtalálható informatikai vállalkozások tudásával. Így az intézmény az északkeleti térség informatikai tudásbázisává is válhat.”

Kapcsolódó tartalmak

A téma korábbi hírei, a projekt honlapja

Pályázatok a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem honlapja

Céginformációk

Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem megszakítás nélküli, 472 éves múlttal ma az ország legrégebben, folyamatosan ugyanabban a városban működő felsőoktatási intézménye. 32 ezer hallgatójával és 1600 oktatójával az ország egyik legnagyobb egyeteme, amely 15 karával és 25 doktori iskolájával a legszélesebb képzési és kutatási kínálatot nyújtja. Az egyetemen csaknem 3000 külföldi diák tanul, közülük 2000 az angol nyelven is folyó szakokon.
Az oktatómunka, és különösen a kutatómunka minőségét jelzi, hogy az oktatók közel kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik, köztük 26 professzor a Magyar Tudományos Akadémia rendes, vagy levelező tagja.
Ez a kiemelkedő szellemi központ, hatalmas oktatási és K+F kapacitás egyre jelentősebb hatással van a régió gazdasági és társadalmi fejlődésére, kulturális felemelkedésére, egyre nagyobb figyelmet fordít a tudásalapú gazdaság és társadalom igényeinek minél hatékonyabb kiszolgálására, a regionális tudásközpont szerepkör betöltésére.

TIOP 1.3.1: Természettudományi és műszaki képzés infrastrukturális fejlesztése

A TIOP 1.3.1 projekt keretében – az Informatikai Kar új épülete mellett – felépül az Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ, sor kerül az Elméleti Négyszög fejlesztésére, valamint a Bem téri laboratóriumok és a Kémia Intézet Kísérleti Üzemének rekonstrukciójára is. A modern kor kihívásainak megfelelően átalakul a Debreceni Egyetem teljes info-kommunikációs technológiai háttere is.


HUNÉP Universal Építőipari Zrt

A 60  éve alakult, 1991-től részvénytársaságként működő HUNÉP Universal Zrt. Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb magasépítőipari szervezeteként oktatási, egészségügyi és idegenforgalmi területen létesített középületek kivitelezésével, többlakásos lakóépületek megvalósításával foglalkozik. A cégcsoport tevékenységi körének és üzleti lehetőségeinek fokozatos bővítésével összhangban számos leányvállalaltot hozott létre, többek között Budapesten  is. A HUNÉP Universal Zrt. minőségi munkáját bizonyítja, hogy az Építőipari Mesterdíj kurartóriuma több elismeréssel jutalmazta már a céget.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr