rss
A vállalatvezető támasza lehet a piacszerzésben a jól működő kontrollrendszer

A vállalatvezető támasza lehet a piacszerzésben a jól működő kontrollrendszer

A közepes méretű vállalatok irányítását sokszor egyetlen kézben összefogó mindenkori tulajdonos-vezetők egyik jellemző dilemmája, hogy bár lenne lehetőség a növekedésre, a cég puszta működtetése sokszor annyi belső erőforrást emészt fel, hogy kevés idő és energia marad a piacok hatékonyabb kiaknázására. Sokat segíthet ilyenkor a racionalizálás – egy jó belső struktúra kialakítása – aminek köszönhetően a tulajdonos a napi ügyek helyett újra a cég növekedési stratégiájára összpontosíthat.

Kulcsinformációk

 • Gyakran egyetlen kézben összpontosulnak a menedzsment-feladatok, ugyanaz a vezető felel a vállalat piaci növekedéséért és a szervezet irányításáért is.
 • Ez a fajta kettős teher a növekedéssel párhuzamosan sok tulajdonosnak egyre nagyobb kihívást jelent.
 • A vállalati struktúra fejleszthető, a növekedéssel járó szervezeti többletfeladatok egy részére például idővel célszerű kialakítani egy menedzsmentet.
 • A megfelelő helyeken kontrollokat kell építeni a szervezeti rendszerbe.
 • Az egyes részfeladatok teljesítésére, ellenőrzésére egy fejlett rendszerben célszerű külön felelősöket dedikálni a szervezeten belül.
 • A jó kontrollkörnyezet része a havi rendszerű beszámolási rendszer, amelynek segítségével egyértelműen nyomon követhetőek az egyes vállalati tranzakciók, és amely abban is segít, hogy a tények a tervekkel folyamatosan összehasonlíthatóak legyenek.
 • A válság hatására immár a transzparens működésre vonatkozó banki elvárások is sokkal komolyabbak.

Az eredeti sajtóközlemény

A vállalatvezető támasza lehet a piacszerzésben a jól működő kontrollrendszer

Fényképek

Pádár Péter

Idézetek

Pádár Péter, a Deloitte Feltörekvő Középvállalatok üzletági csoportjának szakértője:

 • “Az egyszemélyi vezetőnek nehéz úgy figyelnie a folyton változó piacokra, hogy közben egyre komplexebbé váló belső folyamatokkal is bajlódnia kell.” 
 • “A folyamatos készletnyilvántartás segíthet a megrendelések és szállítói kötelezettségek optimalizálásában, a pontos munkaidő-nyilvántartás segítségével pedig szükség esetén hatékonyabban lehet megszervezni a munkaerő átcsoportosítását.”
 • “A hitelkihelyezést megelőző döntéseknél mindenképpen pozitív üzenete van például egy jól kiépített, transzparens belső kontrollkörnyezetnek.”

Bemutatkoznak a Deloitte szakértői

Pádár Péter, Szenior menedzser

Pádár Péter okleveles könyvvizsgáló, a Deloitte Könyvvizsgálati üzletágának szenior menedzsere, a Deloitte Feltörekvő Középvállalati Csoportjának koordinátora. A szakértő nagy gyakorlattal rendelkezik termelő, szolgáltató illetve telekommunikációs és média cégek – közepes- és nagyvállalatok – könyvvizsgálatában. Számos hazai és nemzetközi ügyfél számára nyújt az IFRS előírásoknak megfelelő könyvvizsgálati tanácsadást.

Pádár Péter szakterületéhez tartozó főbb témakörök:

 • Feltörekvő középvállalatok könyvvizsgálati és egyéb pénzügyi, számviteli igényeinek kezelése.
 • Transzparens vállalati működés (nagy- és közepes vállalatok) feltételeinek ismerete.
 • A számviteli törvény, illetve a nemzetközi beszámolókészítés sztenderdek (IFRS) ismerete, ezek változásának hatása a termelő, szolgáltató valamint telekommunikációs és média vállaltok számára.

Kapcsolódó tartalmak

A Deloitte honlapja

Középvállalati gondok – nagyvállalati megoldások

Magyar multik – kinek éri meg a külföldi terjeszkedés?

Céginformációk

A Deloitte-ról
A Deloitte név a Deloitte Touche Tohmatsu svájci “Verein” és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy.
A Deloitte Touche Tohmatsu és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.com/hu/magunkrol.
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat állami és magáncégek részére egyaránt. 140 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemmel és a helyi igényeknek megfelelő szaktudással felvértezve áll ügyfelei rendelkezésére világszerte. A Deloitte 165.000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Közép-európai Deloitte-ról
A Közép-európai Deloitte a Deloitte Central Europe Holdings Limited ernyőszervezet alá tartozó cégek regionális szervezete. A Deloitte Central Europe Holdings Limited a DTT közép-európai tagja. A szolgáltatásokat a közép-európai Deloitte leány- és tagvállalatai nyújtják, amelyek különálló és független jogi személyek. A Deloitte Central Europe Holdings Limited leányvállalatai és tagvállalatai a régió vezető, szakmai szolgáltatásokat nyújtó cégei közé tartoznak, amelyek több mint 4000 alkalmazottal kínálják szolgáltatásaikat 17 ország több mint 30 irodájában.
A Deloitte Magyarországról
Magyarországon a szolgáltatásokat a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. (Deloitte Kft.), illetve a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. (Deloitte Zrt.) nyújtja (melyek közös neve “Deloitte Magyarország”). Mindkét társaság a Deloitte Central Europe Holdings Limited tagvállalata. A Deloitte Magyarország hat szakmai területen – könyvvizsgálat, adó-, vezetési és pénzügyi tanácsadás, illetve vállalati kockázatkezelési szolgáltatások és jogi szolgáltatások (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, az Ember, Drabos és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) – tölt be kiemelkedő szerepet az országban, és kínál szolgáltatásokat több mint 350 hazai és külföldi szakértője segítségével.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr