rss
A szélsőséges időjárás a mezőgazdaságot is sújtja

A szélsőséges időjárás a mezőgazdaságot is sújtja

A tavasz a természet megújulása, éledése és az egyre hosszabb nappalok mellett a szélsőséges időjárás évszaka is. A szeszélyes hónapok kiszámíthatatlan időjárása leginkább a mezőgazdasági termelőknek okoz bosszúságot és jelentős károkat. A Generali, mint az egyik legnagyobb mezőgazdasági állománnyal rendelkező biztosító, számos biztosítási megoldást kínál a termelőknek és gazdáknak a károk enyhítésére.

Kulcsinformáció

 • Idén tavasszal nemcsak a belvíz és az árvíz, de a jég is jelentős károkat okozott a mezőgazdaságnak.
 • A jég április végéig Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád megyében okozta a legtöbb kárt.
 • A meteorológusok előrejelzése alapján 2010-ben is zivataros, viharos nyárra kell számítani.
 • Bár az Állami Kárrendezési Alapba bekerült a jégkár enyhítése, továbbra sem alternatívája a jégkár-biztosításnak, ugyanis az Alap csak a kárigény felét téríti meg azoknak, akiknek nincs piaci biztosításuk
 • A mezőgazdasággal foglalkozó ügyfelek számára a Generali a jégkár mellett már bővített vihar kockázati körre is kiterjesztette szolgáltatásait.
 • A Generali Biztosítónál az állattenyésztéssel foglalkozó üzemek teljes állatállományukat biztosítási fedezetbe vonhatják.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: A szélsőséges időjárás a mezőgazdaságot is sújtja

Fényképek

generali_termeskar_2009_kukorica

generali_termeskar_2009_napraforgo

generali_jegkar_2009_kukorica

generali_termeskar_2009_alma

Idézetek

Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító kárrendezési divíziójának vezetője

 • „A Generali nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan fejlessze szolgáltatásait, és minden ügyféligényre reagáljon. A tavalyi évben rendkívül nagy volt a vihar okozta károk száma és mértéke, s a mezőgazdasági szektort is jelentősen érintette. Igaz, tavaly az Állami Kárrendezési Alapba is bekerült a jégkár enyhítése, de ez nem alternatívája a jégkár-biztosításnak, ugyanis idéntől az Alap csak a kárigény felét téríti majd meg azoknak, akiknek nincs piaci biztosításuk. Mivel idén is viharos, szeszélyes nyárra számíthatunk, biztosítónk felkészült az ehhez kapcsolódó káresetek növekedésére. A mezőgazdasággal foglalkozó ügyfeleink részére biztosítási módozatainkat az idei évben a jégkár mellett már bővített vihar kockázati körre is kiterjesztettük. A megnövekedett ügyféligényre való tekintettel ezt a szolgáltatást napraforgó és kukorica biztosítása esetén akár 50% kedvezménnyel kínáljuk. Emellett az állattenyésztéssel foglalkozó üzemek teljes állatállományukat biztosítási fedezetbe vonhatják természeti csapások ellen.”
 • „A káresetek mindig váratlanul érkeznek. Biztosítóként azzal tudunk a legtöbbet segíteni, ha megkönnyítjük és felgyorsítjuk a kárrendezési folyamatokat. 2009-ben a mezőgazdasági biztosítások tekintetében az egyik legnagyobb kárkifizetésünk több mint 100 millió forint volt, a biztosítás 50 ember munkahelyét és egy középvállalatot mentett meg a csődtől. Tavaly összesen közel 2 milliárd forintot fizettünk ki mezőgazdasági károkra.”

Kurunczi Rita meteorológus

 • Az árvíz- és belvízveszély után április-májusban a zivatarszezon veszi kezdetét. Hazánkban tavaly májusban 20, míg júniusban 22 nap volt zivataros. A zivatarokat kísérő olykor 2-3 cm átmérőjű jégeső, felhőszakadás, illetve a viharos kifutószél helyenként jelentős károkat okozott.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Az időjárási károktól óv a Generali

Céginformációk

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. tagja. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr