rss
Időjárási károktól óv a Generali

Időjárási károktól óv a Generali

A Generali az izlandi Eyjafjallajökull március 21-i váratlan kitörése kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a napjainkban tapasztalt egyre gyakoribb rendkívüli természeti jelenségek – mint például a különösen heves nyári viharok – megnehezíthetik életünket és akár jelentős károkat is okozhatnak. Ezért is fontos, hogy az ilyen esetek hatásainak kivédése érdekében gondoskodjunk lakásunk és vagyontárgyaink megfelelő védelméről.

Kulcsinformáció

 • Az elmúlt években jelentősen megnőtt a viharok, természeti csapások által okozott káresetek száma.
 • A meteorológusok előrejelzése szerint az idei nyár rendkívül szeszélyesnek ígérkezik, ezért a Generali olyan gépjármű-, lakás-, illetve vagyonbiztosításokat kínál, melyek védelmet nyújtanak a szélsőséges időjárási körülmények ellen is.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Időjárási károktól óv a Generali

Idézetek

Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító kárrendezési divíziójának vezetője

 • „Az elmúlt években, jelentősen megnőtt a viharok, természeti csapások által okozott káresetek száma, így a Generali kiemelt figyelmet fordít kárrendezési folyamatainak, szolgáltatásainak fejlesztésére. Mivel az idei nyár még szeszélyesebbnek ígérkezik a tavalyinál, a biztosító olyan gépjármű-, lakás-, illetve vagyonbiztosításokat kínál, amelyek védelmet nyújtanak a szélsőséges időjárási körülmények ellen is.”
 • „A Generali folyamatosan figyeli az időjárási tendenciákat, rendkívüli természeti jelenségeket, és termékeiben is igyekszik választ adni az utóbbi évek szélsőséges időjárása által generált ügyfélelvárásokra. Így például a Házőrző Prémium csomagunknak köszönhetően valamennyi valós veszély ellen biztosíthatjuk otthonunkat anélkül, hogy számunkra felesleges szolgáltatásokért fizetnénk. Amennyiben vihar esetén a letört faágak miatt szükségessé vált a veszély elhárítása a kertben, erre Prémium termékünk 50 ezer forintos értékhatárig fedezetet biztosít. Továbbá kínálunk olyan casco biztosítást, mely nemcsak a gépjármű ellopása, de elemi károk esetén is megtéríti a keletkezett károkat. A Generalinál ilyen szolgáltatást nyújt az autó 12 éves koráig köthető Euro Casco és Verda Casco, valamint a gyors és egyszerű szerződéskötést biztosító 1×1 Casco. A mezőgazdasági termelők pedig a jégkárbiztosítás – mint alapbiztosítás – mellé vihar- és homokveréskár biztosítást is köthetnek, míg az állattenyésztéssel foglalkozó üzemek teljes állatállományukat biztosítási fedezetbe vonhatják természeti csapás ellen.”
 • „A Generali természetesen kárbejelentési és kárrendezési hálózatát, valamint a kárrendezés során alkalmazott informatikai rendszereit is folyamatosan fejleszti, hogy kellő tudással és kapacitással álljon ügyfelei rendelkezésére a veszélyekkel teli időszakokban is.”

Kurunczi Rita meteorológus

 • „A vulkánkitörések elsődleges hatása a felszínre érkező rövidhullámú sugárzás gyengülésében jelentkezik. Az ilyenkor légkörbe jutó nagy mennyiségű elsődleges és másodlagos részecskék ugyanis csökkentik a felszínt elérő napsugárzást, ezáltal átmeneti lehűlést okozhatnak. Amennyiben a vulkánok passzív működését nézzük – azaz amikor egy tűzhányó hosszú időn keresztül, folyamatosan bocsát jelentős mennyiségű gázt levegőbe – azt mondhatjuk, hogy a gázok csak a troposzféráig jutnak fel, tehát az üvegházhatást erősítik. Az izlandi Eyjafjallajökull tűzhányó egyelőre még nem lövellt ki olyan magasra felkeveredő és nagy mennyiségű anyagot, melynek hazánkban bármilyen időjárás-módosító hatása lehetne. Amennyiben a vulkán aktivitása tovább fokozódik, illetve a közeli Katla tűzhányó is működésbe lép, elképzelhető, hogy nemcsak a légi közlekedésben okoz majd káoszt, hanem a hőmérsékleti átlagokban is kimutatható lesz némi eltérés.”

Kapcsolódó tartalmak

A Generali honlapja

Céginformációk

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. tagja. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr