rss
Több száz iskola biztonságosabbá tételéhez járulhat hozzá a Generali a Biztonságért Alapítvány

Több száz iskola biztonságosabbá tételéhez járulhat hozzá a Generali a Biztonságért Alapítvány

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából immár 11. alkalommal kerül meghirdetésre az oktató-nevelő intézményeknek és a gyermekeknek szóló Szimba pályázat. A Szimba pályázattal az intézmények több mint 20 millió forintos támogatáshoz juthatnak 2010-ben. A pályázat célja az intézményi baleset-megelőzési törekvések támogatása, a gyermekek biztonságos közlekedésre, baleset-megelőzésre nevelése.

Kulcsinformáció:

 • 2010-ben két alkalommal indulhatnak az oktató-nevelő intézmények a Generali a Biztonságért Alapítvány Szimba pályázatán.
 • A GABA több mint 20 millió forinttal járul hozzá a legjobb pályázatot benyújtó intézmények baleset-megelőzési céljainak megvalósításához.
 • A három legjobb pályázatot benyújtó intézmény 200 000 forint, míg a többi nyertes 100 000 forint támogatást kap.
 • A gyermekeknek meghirdetett fotó- és rajzpályázaton összesen 246 000 forint értékű ajándékutalványt osztanak szét a legjobb pályaművet beküldők között.
 • Idén online fotópályázatot is hirdetett az alapítvány, ahol azokat a képeket díjazzák, melyekre a legtöbb szavazat érkezik.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Szimba pályázat

Fényképek

Idézetek

Paál Zoltán, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. ügyvezető igazgatója, a Generali a Biztonságért Alapítvány kurátora

 • „A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a bölcsődék, óvodák, általános- és középiskolák idén két alkalommal is jelentkezhetnek pályázatunkra. Ezzel lehetőséget nyújtunk arra, hogy egy intézmény egy évben akár kétszer is támogatást nyerhessen. Az első alkalommal a 2010. április 28-ig beérkező pályázatok közül 100 nyertest választunk ki. Így júniusban az intézmények a nyári szünet alatt elkezdhetik a baleset-megelőzésre nyert összegből pályázati céljaik megvalósítását. A nyereményből többek között, hogy csak néhány lehetőséget említsek, tornatermek, intézményi játszóterek újulhatnak meg. A három legjobb pályázatot benyújtó intézményt 200 000 forinttal jutalmazzuk, míg a többi nyertes intézmény 100 000 forinttal lehet gazdagabb. A második pályázatot 2010. augusztus 16. és 2010. október 5. között nyújthatják be az érdeklődők.”
 • „Szimba rajzpályázatunkon óvodás és általános iskolás gyermekek egyéni pályázatát várjuk 10 éves korig (három korcsoportban), fotópályázatunkon pedig 11 éves kortól (két korcsoportban) általános iskolás és középiskolás tanulók versenyezhetnek a „Hogyan lehet biztonságosabb a közlekedésünk?” témában. Idén először online fotópályázatot is hirdetünk, amelyben fotójuk online feltöltésével pályázhatnak az általános iskolás valamint középiskolás fiatalok. Az online fotópályázaton a legtöbb közönségszavazatot kapott fotók kerülnek majd díjazásra. A rajz- és fotópályázatokat június 15-ig fogadjuk. A korcsoportonkénti első három helyezett egy-egy 20 000 Ft-os ajándékutalványt nyer. A korcsoportonkénti további 22 nyertes pedig egy-egy 10 000 Ft-os ajándékutalványt kap majd.”

Kapcsolódó tartalmak

Generali – Szimba pályázatok 2010

Céginformáció

Generali a Biztonságért Alapítvány

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. által alapított szervezet elkötelezett szerepet vállal a társadalmilag fontos kérdések felkarolásában. Tevékenységük során kiemelt figyelmet szentelnek a gyermek- és ifjúságvédelemi, a baleset-megelőzési és a közlekedésbiztonsági programok, akciók támogatására.

Generali-Providencia Biztosító Zrt.

A Generali-Providencia ötszörös Kiváló Márka, az Euromoney brit gazdasági-üzleti magazin felmérése alapján 2005-ben Kelet-Közép-Európában a szektor legjobb vállalata, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének véleménye alapján többszörös szolgáltatás minőségi verseny győztes. 2006-ban megkapta a legjobb kelet-közép-európai biztosítónak járó elismerést a Nemzetközi Alkusz Szövetségtől. Ugyanebben az évben elnyerte a European Foundation for Quality Management „Elismerés a Kiválóságért” nemzetközi elismerését. 2007-ben General Casco terméke magyar minőség díjas lett, e-oktatás kategóriában Magyar Minőség Háza díjat nyert, weblapja pedig elnyerte az Év Honlapja 2007 elismerést. 2008-ban a magyarországi Good CSR Program keretében társadalmi felelősségvállalás díjat nyert. Az 1,2 millió ügyféllel rendelkező Generali-Providencia Biztosító Zrt. a hazai biztosítási piac második legnagyobb biztosítótársasága, a 14 közép-kelet-európai országban működő Generali PPF Holding B.V. tagja. A Holding leányvállalatain keresztül 14 milliárd euró értékű vagyont kezel, és a régióban 10 millió ügyféllel rendelkezik. A Hollandiában bejegyzett Generali PPF Holding szervezeti központja a Cseh Köztársaság területén, Prágában van. A Generali PPF Holding B.V. az Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%) közös vállalata.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr