rss
Barrosóval egyeztetett az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben

Barrosóval egyeztetett az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben

Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke a BUSINESSEUROPE tízfős munkaadói delegációjának tagjaként tárgyalt José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével a tartós gazdasági és pénzügyi válság munkaerőpiacra gyakorolt negatív hatásairól, illetve azok enyhítésének lehetőségeiről. Az egyeztetésre az Európai Tanács éves Növekedési és Foglalkoztatási Háromoldalú Szociális Csúcstalálkozóján került sor Brüsszelben.

Kulcsinformációk

  • Az Európai Tanács 2010. március 25-én tartotta meg éves rendes Növekedési és Foglalkoztatási Háromoldalú Szociális Csúcstalálkozóját, melynek kiemelt témája a gazdasági és pénzügyi krízis, illetve annak a foglalkoztatásra gyakorolt hatásai, valamint az új európai gazdasági stratégia, az Európa 2020 irányelvei voltak
  • A csúcstalálkozó egyik legfőbb célja az volt, hogy Európa-szerte felhívja a figyelmet arra: kizárólag stabil kormányzati rendszerek együttműködésében adódik lehetőség az Európa 2020 stratégia teljes körű megvalósítására
  • Az európai munkaadói oldalt reprezentáló BUSINESSEUROPE negyven tagszervezete közül hat szövetség képviseltette magát a találkozón – ezek egyikeként az MGYOSZ képviseletében Dr. Vadász Péter társelnök is felszólalt a Brüsszelben összegyűlt európai vezetők előtt
  • Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a pénzügyi és gazdasági válság európai szintű válaszokat igényel, mivel egymagában még a legnagyobb és legerősebb országoknak sem sikerülhet a kilábalás

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Barrosóval egyeztetett az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben

Fényképek

Idézetek

“A szükséges intézkedések támogatása és hatékony alkalmazása érdekében kiemelten fontos a szociális partnerek bevonása, hiszen az európai szociális és gazdasági modell megvalósításához a munkaadók, és a munkavállalók, közös felelősségvállalása szükséges.”

“A BUSINESSEUROPE és 108 éves magyar tagszövetsége, az MGYOSZ a többi európai szociális partnerrel közösen helyezkedett arra az álláspontra, miszerint a munkaerőpiac két fontos elemét, a rugalmasságot és a biztonságot egyaránt fejleszteni kell”

“Magyarországon egyik legfontosabb feladatunk, hogy megoldást találjunk arra a sajnálatos és sajátos magyar problémára, miszerint hazánkban a munkaképes lakosságnak csak nagyjából 55 százaléka dolgozik, miközben az európai cél a 75 százalék elérése. Ennek a súlyos helyzetnek a megváltoztatásához a magyar kormány és a szociális partnerek szoros együttműködésére lesz szükség.”

“Olyan munkajogi és szerződéses keretek kellenek, melyek lehetővé teszik a munkaerőpiacra való bejutást és továbblépést, ugyanakkor egyensúlyt teremtenek a munkaadók rugalmasságra és a munkavállalók biztonságrai vonatkozó elvárásai között.”

“Olyan intézkedésekre van szükség, amelyek támogatják a hatékony oktatást és képzést, elősegítve ezzel a munkavállalók munkaerő piaci alkalmasságát.”

Dr. Vadász Péter társelnök, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak

A BUSINESSEUROPE Go for growth programja

Az MGYOSZ brüsszeli irodája

Céginformációk

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 15 megyei-regionális és 51 szakmai szövetséget tömörít.

BUSINESSEUROPE

Az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE – korábban UNICE – Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 34 ország 40 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A BUSINESSEUROPE 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Unióban. Az MGYOSZ 2005 óta tagja a szervezetnek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr