rss
Concorde Ösztöndíjakat vehettek át a legkiválóbb közgazdász hallgatók

Concorde Ösztöndíjakat vehettek át a legkiválóbb közgazdász hallgatók

A Concorde Csoport által az ELTÉ-vel közösen alapított közgazdasági ösztöndíjat második alkalommal adták át március 18-án. A négy díjazott mindegyike kiemelkedő teljesítményt nyújtott pályázatában, ennek köszönhetően egy évre szóló támogatást kapnak a vállalattól.

Kulcsinformációk

  • 2010. március 18-án az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékén, az ELTEcon-on adták át a 2009-ben létrehozott Concorde Ösztöndíjakat.
  • Az ösztöndíjat a Concorde Csoport és a Polányi Károly Társadalomtudományi Kutatásért és Képzésért Alapítvány hívta életre tavaly, melyet négy, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgató számára ítélnek meg évente egyszer.
  • Az ösztöndíjakat a Concorde Csoport részéről Pál Árpád, a Concorde vezérigazgatója adta át.
  • Ebben az évben két másodéves és két első éves hallgató: Szőke Bálint, Göndör László, Győrfi Anita és Kocsis Gábor nyújtottak be sikeres pályázatot. A négy ösztöndíjból ezúttal három kifejezetten szakmai fókuszú, míg egyet a pályázó szociális helyzetét is figyelembe véve ítéltek meg a nyertesnek.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Concorde Ösztöndíjakat vehettek át a legkiválóbb közgazdász hallgatók

Fényképek

Idézetek

„A  felsőoktatásban hallgatóként, majd pedig oktatóként eltöltött több mint húsz  év alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy ösztöndíj elnyerése valódi löketet adhat az egyén tanulmányainak. Az ELTÉ-vel közösen indított programunk ráadásul elsősorban az első- és másodéves hallgatókat segíti, ami reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy biztos alapot tudjanak teremteni későbbi tanulmányaikhoz.” Pál Árpád vezérigazgató, Concorde Értékpapír Zrt.

„Mikor két évvel ezelőtt megalapítottuk a Közgazdaságtudományi Tanszéket, sokan teljes értetlenséggel néztek ránk. Mi azonban egyértelműen látjuk, hogy szükség van arra a szemléletre, amit a nemzetközi standardok, a nyugati egyetemeken is használt szakirodalom és a meglehetősen intenzív, fókuszált elemzői közgazdászképzés során átadunk. Ez a színvonal és ez a forma – mivel kis csoportokban zajlik az oktatás – meglehetősen költséges, így elengedhetetlen, hogy támogatókat találjunk. Közöttük az első a Concorde Csoport volt, ami nagyon fontos volt számunkra, mert jelezte, hogy ha egy ilyen, szakmailag magas szinten működő vállalat bízik bennünk, akkor biztosan jó úton járunk.” Pete Péter tanszékvezető, ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék

Kapcsolódó tartalmak

- A Concorde Ösztöndíjakról

- Az ELTE Társadalomtudományi Kar beszámolója

- Tudósítás a tavalyi ösztöndíjátadásról (VG.hu)

Céginformációk

Concorde Csoport

A Concorde Magyarország vezető független befektetési banki tevékenységet végző társasága, melyet 16 éve indítottak el magyar tulajdonosai, és ez idő alatt egy kereskedéssel és elemzéssel foglalkozó pénzügyi cégből vált integrált befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoporttá. A Concorde a Budapesti, Frankfurti és Varsói Értéktőzsde és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségének tagja. A Concorde Csoport négy tagvállalatból áll, ezek: a Concorde Értékpapír Zrt., a Concorde Alapkezelő zRt., a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft. És a Concorde Pénzügyi Tanácsadó Kft. A csoporthoz tartozó vállalatok szolgáltatásai az értékpapír forgalmazástól, a vagyonkezelésen és az elemzési tevékenységen, valamint a vállalati pénzügyi és befektetési tanácsadáson át a tőkepiaci tranzakciók szervezéséig terjednek.

Pál Árpád

vezérigazgató

2009. szeptember 1-től tölti be az újonnan létrehozott vezérigazgatói posztot. A Concorde Értékpapír Zrt. napi, operatív vezetési feladatait látja el. Ezt megelőzően a Sal. Oppenheim igazgatója volt. Korábban a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójaként dolgozott, valamint a Postabank a Croesus Befektetési Alap, a GE Capital és a Bankár Csoport vezetésében vett részt. 17 éve tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen, jelenleg címzetes egyetemi docensként.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr